Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

prosopo-sxima

Συχνά μας απασχολούν θέματα που αφορούν το σχήμα του προσώπου μας είτε αυτά είναι φυσικές ασυμμετρίες λόγω κατασκευής ή κάποιου ιατρικού προβλήματος, είτε είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής γήρανσης του οργανισμού.

Άδεια μάγουλα

Καθώς μεγαλώνουμε χάνουμε το φυσιολογικό λίπος που υπάρχει στο πρόσωπο μας, τα μάγουλα μας «αδειάζουν» και το πρόσωπο μας «βαραίνει» αποκτώντας μεγαλύτερο όγκο προς τα κάτω στη γνάθο. Την ανάγκη της αποκατάστασης του όγκου στα μάγουλα έρχεται να καλύψει η εφαρμογή των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος και η χρήση νημάτων. Σε άλλες περιπτώσεις απλά θέλουμε να τονίσουμε λίγο τα ζυγωματικά μας, γεγονός που επιτυγχάνεται με την έγχυση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος με ειδική τεχνική.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Περίγραμμα και όγκος χειλιών

Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς από εμάς, είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε τα χείλη μας χάνουν σταδιακά τον όγκο τους. Το άνω χείλος χαλαρώνει και γίνεται πιο λεπτό, ενώ εμφανίζονται σιγά σιγά λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη, γνωστές και σαν γραμμές του «καπνιστή».

Τι κερδίζω κάνοντας θεραπεία αποκατάστασης χειλιών;

Μπορείτε άμεσα με την συγκεκριμένη θεραπεία να αποκτήσετε ζουμερά και αισθησιακά χείλη. Επίσης μπορείτε να διορθώσετε δυσμορφίες των χειλιών και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση. Φορέστε άφοβα όποιο κραγιόν ή Lip Gloss σας αρέσει, χωρίς να φοβάστε για την εικόνα των χειλιών σας. Οι άνδρες ανακτήστε τον χαμένο όγκο των χειλιών σας αποκτώντας πιο νεανική εμφάνιση.

Σε ποιά σημεία μπορώ να κάνω την θεραπεία;

Η θεραπεία αποκατάστασης χειλιών μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία. Μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

• Τον όγκο του άνω ή και του κάτω χείλους.
• Το περίγραμμα των χειλιών.
• Τις γραμμές γύρω από τα χείλη (γνωστές ως γραμμές καπνιστού).
• Τις γωνίες του στόματος (οι οποίες καθώς μεγαλώνουμε «πέφτουν» προς τα κάτω).
• Την μικρή εμβάθυνση, σε σχήμα V, του άνω χείλους, η οποία σταδιακά γίνεται επίπεδη με την πάροδο του χρόνου.
• Την αφυδάτωση των χειλιών.

Πώς γίνεται η θεραπεία στα χείλη;

Πραγματοποιείται με στελεχιαία αναισθησία (δηλαδή ένεση αναισθητικού μέσα στα ούλα) ή απλά με χρήση αναισθητικής κρέμας.Μερικοί ασθενείς δεν χρειάζονται κανένα είδος αναισθσίας μιας και τα περισσότερα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος περιέχουν ξυλοκαίνη (αναισθητικό). Η διαδικασία ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να γίνει με τη χρήση λεπτής βελόνας ή κάνουλας.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Δημιουργείται ένα ήπιο – μέτριο οίδημα (πρήξιμο), το οποίο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 ημέρες. Για να ελαχιστοποιηθεί το οίδημα χρησιμοποιείται πάγος πάνω στην περιοχή, αμέσως μετά την θεραπεία. Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) λόγω των τσιμπημάτων με τη βελόνα, οι οποίες καλύπτονται εύκολα με make up ή το κραγιόν στις γυναίκες.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως είναι φυσικά συστατικά του οργανισμού μας τα οποία διασπώνται πλήρως με την πάροδο του χρόνου και τα χείλη μας επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα συνιστάται επαναληπτική θεραπεία κάθε 6-9 μήνες ανάλογα με την περιοχή, το μέγεθος του προβλήματος και την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενούς.

Με ποιές θεραπείες μπορεί να συνδιαστεί;

Συνδιάζεται με peeling, fractional laser, (μεσοθεραπεία) θεραπεία μικροεγχύσεων όταν αναφερόμαστε στις περιστοματικές ρυτίδες του καπνιστού.

Σχετικές Θεραπείες

 

Οβάλ προσώπου (χαλάρωση)

Συνήθως μετά τα 40 αρχίζουν να μας απασχολούν θέματα που έχουν να κάνουν με το σχήμα του οβάλ του προσώπου. Αρχίζουν να γίνονται εμφανή τα πρώτα σημάδια της χαλάρωσης (doggy ears), τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν στην περιοχή αυτή με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης, των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος, των νημάτων και ειδικων συστημάτων για σύσφιξη όπως το ST και το RF.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Γραμμές γύρω από τη μύτη (ρινοπαρειακές) και γραμμές πικρίας (ή μαριονέτας)

Πολύ συχνά απασχολούν οι ρινοπαρειακές αύλακες καθώς και οι γραμμές που κατεβαίνουν από τις γωνίες του στόματος προς τα κάτω στο πηγούνι και λέγονται γραμμές μαριονέτας. Πολύ αποτελεσματικές θεραπείες για την αποκατάσταση τους αποτελούν τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος και τα νήματα.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Άδειο πηγούνι

Καθώς μεγαλώνουμε το πηγούνι μας έχει την τάση να «μπαίνει προς τα μέσα». Όταν αποκαταστήσουμε τον «χαμένο» όγκο του αμέσως φαινόμαστε πιο φρέσκοι. Με ειδικές τεχνικές μπορούμε να «γεμίσουμε», να «μακρύνουμε», να «γυρίσουμε» προς τα μέσα ή να τετραγωνίσουμε (στην περίπτωση των ανδρών) το πηγούνι, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της εμφάνισης μας, προσδίδοντας πιο νεανική όψη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξεός που εφαρμόζονται με ειδικές τεχνικές.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Χαλάρωση προσώπου / λαιμού

Η χαλάρωση του δέρματος απασχολεί όλους μας.

Γιατί το δέρμα χαλαρώνει;

Το βασικό αίτιο της χαλάρωσης του δέρματος είναι η μείωση της ποσότητας και η μεταβολή της ποιότητας του κολλαγόνου και της ελαστίνης του. Οι ουσίες αυτές είναι υπεύθυνες για την διατήρηση της υγρασίας, της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Ποιές οι αιτίες για τη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης;

• Η κληρονομικότητα.
• Ορμονικές αλλαγές (π.χ. εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, σακχαρώδης διαβήτης).
• Η ηλιακή ακτινοβολία.
• Η χαμηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών βιταμινών με τις τροφές (Β12, Α, C).
• Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους.
• Οι εξαντλητικες δίαιτες που οδηγούν σε απότομη απώλεια κιλών.
• Το κάπνισμα.
• Η απότομη διακοπή της άθλησης.

 Ποιές οι ενδεδειγμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ήπιας- μέτριας χαλάρωσης;

• Η τεχνολογία BBL Skin-tyte της εταιρείας SCITON , η οποία χρησιμοποιεί την ενέργεια του υπέρυθρου φωτός για να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και κινητοποίηση των ινοβλαστών για την παραγωγή «νέου» κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την σύσφιξη. Η παραγωγή αυτή συνεχίζεται ακόμα και μήνες μετά το πέρας της θεραπείας , ενισχύοντας το τελικό αποτέλεσμα.
• Η RF ( ραδιοσυχνότητα ) 3 MAX-plus. Πρόκειται για πολυπολική ραδιοσυχνότητα, με παρόμοιο μηχανισμό δράσης με αυτόν του BBL skin-tyte (Sciton) .Aυξάνει την θερμοκρασία βαθειά στο δέρμα και κινητοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.
• Μεσοθεραπεία με ειδικά υλικά σύσφιξης.
• Lifting με νήματα PDO/ APTOS.
• HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Διπλοσάγωνο

Διπλοσάγωνο είναι η κατάσταση κατά την οποία υπάρχει συσσώρευση έξτρα ποσότητας λίπους κάτω από το πηγούνι. Παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του είναι η αύξηση του σωματικού βάρους καθώς και η γενετική προδιάθεση. Με την πάροδο του χρόνου υπάρχει επίσης χαλάρωση του δέρματος της περιοχής, η οποία επιδεινώνει την εικόνα του διπλοσάγωνου.

Ποιές οι θεραπείες;

Εκτός από την λιποαναρρόφηση, διαθέτουμε σήμερα ήπια επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπισή του. 

Αυτές είναι:
• Η έγχυση λιποδιαλυτικών ουσιών για την καταστροφή του λίπους τοπικά, η οποία μπορεί να συνδιαστεί με θεραπείες βελτίωσης της χαλάρωσης του δέρματος, όπως η βοτουλινκή τοξίνη, η σύσφιξη με RF, η σύσφιξη με BBL SKIN-TYTE, το Dermapen, το Fractional laser, η κοινή ή αυτόλογη μεσοθεραπεία, τα νήματα PDO και Aptos, όταν η δερματική χαλάρωση συμβάλλει σημαντικά στην επιβάρυνση της κλινικής εικόνας.
• Επίσης, μια προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους σε περιπτώσεις παχυσαρκίας με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και αρκετή πρόσληψη νερού, περίπου στα 2 ½ λίτρα την ημέρα, θα συμβάλλει στην βελτίωση του διπλοσάγωνου.

Σχετικές Θεραπείες

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.