Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

pathiseis-dermatos

Πρόκειται για μια πολύ συχνή ιογενή λοίμωξη του δέρματος η οποία προκαλείται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Υπάρχουν γνωστά περίπου 130 στελέχη του ιού. Διαφορετικά στελέχη του ιού έχουν διαφορετική εντόπιση. Οι τύποι 1,2 και 3 είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση των κοινών μυρμηκιών σε παλάμες-πέλματα.

Πώς εμφανίζονται οι μυρμηκιές;

Πρόκειται για σκληρές επηρμένες βλάβες του δέρματος, η επιφάνεια των οποίων μοιάζει με κουνουπίδι. Εμφανίζονται στα χέρια και στα πέλματα και είναι συνήθως ασυμπτωματικές. Μπορεί να είναι επώδυνες όταν εμφανίζονται στα πέλματα ή κάτω από τα νύχια (υπονύχιες μυρμηκιές). Μερικές φορές εντοπίζονται στο πρόσωπο, στα γόνατα κ. α.

Πώς «κολλούν» οι μυρμηκιές;

Η άμεση επαφή με άτομο που πάσχει από μυρμηκιές καθώς και η χρήση αντικειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί από αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται, διότι πρόκειται για μεταδοτικό νόσημα. Η εμφάνιση του μπορεί να γίνει αρκετούς μήνες μετά την επαφή με τον ιό και αυτό γιατί ο χρόνος επώασης του ιού είναι 4-24 μήνες. Η εμφάνιση του νοσήματος εξαρτάται επίσης από το αμυντικό σύστημα του ατόμου, πράγμα το οποίο εξηγεί το γιατί μερικά άτομα δεν εμφανίζουν ποτέ μυρμηκιές παρά την συνεχή έκθεση τους στον ιό.

Πώς θεραπεύονται οι μυρμηκιές;

Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές, ανάλογα με το είδος της μυρμηκιάς , την εντόπιση και την ηλικία του ασθενούς. Χρησιμοποιούνται διάφορα τοπικά φάρμακα, κρυοθεραπεία και ειδικά συστήματα lasers. Πρόκειται για ένα επίμονο νόσημα γι΄αυτό μπορεί να απαιτηθούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες και συχνά συνδιασμός διαφόρων θεραπευτικών τεχνικών.

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.