Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

soma-kyttaritida

Κυτταρίτιδα ονομάζεται η εμφάνιση εμβαθύνσεων στην επιφάνεια του δέρματος στους γλουτούς, στους μηρούς και στο κάτω τμήμα της κοιλιάς των γυναικών, που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.Η εικόνα αυτή οφείλεται στην εναπόθεση λίπους ανάμεσα σε κυψέλες συνδετικού ιστού, ο οποίος έχει χάσει την ελαστικότητα του, κάτω από το δέρμα. Η κυτταρίτιδα προσβάλλει περίπου το 90 % των ενηλίκων γυναικών και φαίνεται ότι οφείλεται σε κληρονομικούς, ορμονικούς, διατροφικούς παράγοντες και σε μικρότερο βαθμό εξαρτάται από το επίπεδο της ημερήσιας άσκησης.

Πώς αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;

Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας χρησιμοποιούνται διάφορες μη επεμβατικές τεχνικές, οι οποίες συχνά εφαρμόζονται σε συνδιασμό (αυτό φυσικά εξαρτάται από τη βαρύτητα της «κυτταρίτιδας»). Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως συνιστάται η σωστή πρόσληψη νερού, διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και λίγα κορεσμένα λιπαρά και η ήπια σωματική άσκηση για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι:

Μεσοθεραπεία

Η τεχνική της μεσοθεραπείας μπορεί εκτός από την αντιγήρανση να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Υπάρχουν ειδικά μεσοθεραπευτικά υλικά που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και την παροχέτευση της λέμφου.

Πώς εφαρμόζεται;

Η έγχυση των μεσοθεραπευτικών γίνεται με πολύ μικρές βελόνες σε βάθος 6mm του δέρματος και ακολουθεί ήπιο μασάζ. Υπάρχουν διάφορα «cocktails» ανάλογα με την περίπτωση. Τα ενδεδειγμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι: καφεΐνη, L-καρνιτίνη, εκχύλισμα αγκινάρας, AsianCentella, Rutin & Melilot Extract, οργανικό πυρίτιο με DMAE (συστατικό κατά της χαλάρωσης). Η θεραπεία διαρκεί 15-30 λεπτά και συνήθως χρειάζονται 6-8 συνεδρίες ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος. Η μια συνεδρία από την άλλη απέχει συνήθως 2 εβδομάδες.

Είναι η θεραπεία επώδυνη;

Η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας βοηθά στην ελαχιστοποίηση του πόνου.

Πώς είναι το δέρμα μετά τη μεσοθεραπεία;

Μικρές εκχυμώσεις και ήπια ενόχληση παραμένουν στα σημεία των εγχύσεων για μερικές μέρες μετά τη θεραπεία. Η χρήση Arnica σε κάψουλες αλλά και σε κρέμα βοηθά στην ελαχιστοποίηση των εκχυμώσεων.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξατομικεύεται.Επειδή σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της κυτταρίτιδας είναι γονιδιακό, έχει τάση να υποτροπιάζει. Γι΄αυτό το λόγο προτείνουμε να γίνονται επαναληπτικές θεραπείες συντήρησης κάθε χρόνο. Εκτός από τις μεσοθεραπείες καλό θα είναι οι ασθενείς να έχουν μια σωστή διατροφή και να κάνουν ήπια σωματική άσκηση.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

• Άτομα με αλλεργία στα μεσοθεραπευτικά κατά της κυτταρίτιδας.
• Άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Συνδιάζεται με άλλες θεραπείες;

Συνδιάζεται ιδανικά με Cavitation,RF και Drainage, Cellu Erase.

Cavitation

Πρόκειται για μια συσκευή εστιακών υπερήχων, η οποία εφαρμόζεται στην υπό θεραπεία περιοχή. Οι υπέρηχοι οδηγούν στην ρευστοποίηση του λίπους των λιποκυττάρων και στην καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης, το οποίο απομακρύνεται με τη λεμφική και φλεβική οδό στη κυκλοφορία και αποβάλλεται τελικά από τον οργανισμό με τα ούρα. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης (εκτός της κυτταρίτιδας) με επιτυχία για την μείωση του τοπικού πάχους (π.χ. ψωμάκια στους μηρούς, γύρω από τη μέση, στα μπράτσα). Το Cavitation χρησιμοποιείται συνδυαστικά συνήθως με την τεχνολογία RF, η οποία φαίνεται ότι βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και στη σύσφιξη του δέρματος.

Είναι επώδυνη η θεραπεία με Cavitation; Πότε μπορώ να γυρίσω στις δραστηριότητες μου;

Είναι μια εντελώς ανώδυνη, μη χειρουργική θεραπεία. Μερικοί ασθενείς «ακούν» τους υπερήχους κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μετά το πέρας της συνεδρίας μπορεί κανείς να γυρίσει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς περιορισμό.

Πόσο χρόνο διαρκεί;

Ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται διαρκεί 10-30 λεπτά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Εξαρτάται από τη βαρύτητα του προβλήματος. Μπορεί να χρειαστούν 3-8 συνεδρίες με διάστημα 20 ημερών η μια συνεδρία από την άλλη.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η μέθοδος δεν συνιστάται σε άτομα με νεφρική ανεπάρκεια.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Εφόσον ο ασθενής διατηρεί σταθερό το σωματικό του βάρος τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια.

Με ποιές θεραπείες συνδιάζεται;

Συνδιάζεται με μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, RF και Drainage.

Λεμφικό μασάζ

Το λεμφικό μασάζ είναι επικουρική μέθοδος και συνδυάζεται με το Cavitation και τα RF συνήθως στην ίδια συνεδρία. Πρόκειται για μηχανήματα που πραγματοποιούν ισχυρό λεμφικό μασάζ αυξάνοντας την μικροκυκλοφορία και άρα την οξυγόνωση των ιστών και απομακρύνοντας με την λέμφο τις τοξικές ουσίες και το λίπος που έχει αποδομηθεί με το Cavitation. Έτσι βελτιώνεται ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα στη θεραπεία της κυτταρίτιδας.

CelluErase

Είναι μέθοδος με την οποία διασπώνται οι ίνες του συνδετικού ιστού ανάμεσα στις οποίες εγκλωβίζονται τα λιποκύτταρα και δίνουν την εικόνα «φλοιού πορτοκαλιού» στην κυτταρίτιδα. Αποκαθίστανται δηλαδή με αυτό τον τρόπο τα εντυπώματα που παρατειρούνται στην κυτταρίτιδα.

Πώς εφαρμόζεται;

Μαρκάρονται οι περιοχές που θέλουμενα θεραπεύσουμε και γίνεται τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια με ήπιες περιστροφικές κινήσεις με το CelluErase γίνεται διατομή των ινώσεων.

Πώς είναι το δέρμα μου μετά το CelluErase;

Υπάρχει ένα μικρό οίδημα και εκχυμώσεις για μερικές μέρες μετά. Οι εκχυμώσεις μπορούν να περιοριστούν με τη χρήση άρνικας σε μορφή κάψουλας και τοπικής κρέμας. Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε περίπου 4 εβδομάδες.

Χρειάζονται επαναληπτικές θεραπείες;

Συνήθως μια συνεδρία είναι αρκετή. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Δεν εφαρμόζεται:

• Σε δέρματα που πάσχουν π.χ. από έκζεμα, ψωρίαση, έρπη.
• Σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Με ποιές θεραπείες συνδυάζεται;

Συνδυάζεται με μεσοθεραπεία, Cavitation, RF και Drainage.

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.