Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

topiko-paxos

Το τοπικό πάχος, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με την δίαιτα ή την σωματική άσκηση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς. Για την αντιμετώπιση του χρησιμοποιούμε την κρυολιπόλυση και την τεχνική της μεσοθεραπείας με τη χρήση ειδικών λιποδιαλυτικών ουσιών.

Κρυολιπόλυση

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος που προκαλεί μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους και είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA). Μελέτες αναφέρουν ότι εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επέρχεται ο λεγόμενος βιολογικός του θάνατος (απόπτωση). Στη συνέχεια, το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος.

Ποιά η διαδικασία της θεραπείας;

Αφού γίνει μέτρηση με ειδικό όργανο και προσεκτικός σχεδιασμός της περιοχής που θέλουμε να θεραπεύσουμε, εφαρμόζουμε τις κεφαλές του συστήματος CLATUU. Ο λιπώδης ιστός απομονώνεται και έρχεται εντός ψυχρού θαλάμου υπό πίεση. Επιτυγχάνεται ταχύτατη ψύξη (έως -9 °C), χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί . Οι κεφαλές παραμένουν σε λειτουργία για 1 ώρα και μετά αφαιρούνται.

Τι νιώθω; Πώς είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία;

Θα αισθανθείτε έντονο τράβηγμα, μούδιασμα, πόνο ή κράμπες στην υπό θεραπεία περιοχή. Τα συμπτώματα αυτά θα υποχωρήσουν μετά τα πρώτα 5 λεπτά. Μετά το πέρας της θεραπείας, η περιοχή είναι σκληρή, έντονα ερυθρή ή ακόμα και μελανιασμένη, οιδηματώδης και ευαίσθητη. Εφαρμόζεται μασάζ για περίπου 5 λεπτά καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτό βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Πώς είναι το δέρμα μου και τι θα νιώθω τις επόμενες μέρες;

Στις μέρες που ακολουθούν, η υπό θεραπεία περιοχή μπορεί να συνεχίσει να είναι ερυθρή έως μελανή, οιδηματώδης και με ευαισθησία. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες με σταδιακή βελτίωση. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει υπαισθησία , μούδιασμα ή πόνος όπως ύστερα από έντονη σωματική άσκηση, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν έως και 3-4 εβδομάδες.

Τι πρέπει να προσέξω τις επόμενες μέρες;

Θα πρέπει να αποφεύγουμε την έντονη σωματική άσκηση και τη χρήση χαμάμ και σάουνας για μια εβδομάδα μετά. Επιτρέπεται το περπάτημα και η ήπια σωματική άσκηση, ενώ θα πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 2 ½ λίτρα νερό ημερησίως.

Πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης;

Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται και είναι ορατό στους 3 μήνες. Ο ασθενής στο διάστημα αυτό θα πρέπει να κρατήσει σταθερό το σωματικό του βάρος.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται;

• Κοιλιά
• Γλουτούς.
• Μηροί (έσω και έξω επιφάνεια).
• Γόνατα.
• Μέση.
• Μπράτσα.

Ποιός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την κρυολιπόλυση;

Άτομα φυσιολογικού σωματικού βάρους ή ήπια υπέρβαρα με εντοπισμένο τοπικό πάχος.
*Προσοχή, η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος και δεν ενδείκνυται σε παχύσαρκα άτομα.

Σε ποιές περιπτώσεις αντενδείκνυται η θεραπεία της κρυολιπόλυσης;

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης αντενδείκνυται σε:

• Κρυοαιμοσφαιριναιμία.
• Παροξυσμική κρυο-αιμοσφαιρινουρία.
• Εγκυμοσύνη ή γαλουχία.
• Γνωστή ευαισθησία στο κρύο, όπως κνίδωση στο ψύχος ή ασθένεια του Raynaud.
• Διαταραχή περιφερειακής κυκλοφορίας στη θεραπευόμενη περιοχή.
• Νευροπαθητικές διαταραχές, όπως μεθερπητική νευραλγία ή διαβητική νευροπάθεια.
• Διαταραχή στην αίσθηση του δέρματος.
• Ανοιχτές ή μολυσμένες πληγές.
• Διαταραχές του αίματος ή συνεχής χρήση αντιπηκτικών.
• Πρόσφατο χειρουργείο ή ουλώδης ιστός στην περιοχή της θεραπείας.
• Κήλη κοντά στην περιοχή της θεραπείας.
• Δερματική διαταραχή όπως έκζεμα, δερματίτιδα, ή εξανθήματα στη θεραπευόμενη περιοχή.
• Ενεργές εμφυτευμένες συσκευές, όπως βηματοδότες ή απινιδωτές.

Με ποίες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί;

Συνδιάζεται με μεσοθεραπεία για απαλλαγή τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας και με RF.

end faq

 

Λιποδιαλυτικές ουσίες

Τι είναι οι λιποδιαλυτικές ουσίες;

Πρόκειται για ουσίες που διασπούν το τοπικό πάχος. Παλαιότερες τέτοιες ουσίες είναι η φωσφατιδυλοχολίνη και το δεοξυχολικό οξύ ενώ νεότερες είναι τα βιομιμητικά πεπτίδια.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία;

Με την τεχνική των μικροεγχύσεων, οι ουσίες εγχύονται βαθειά στο λίπος, περίπου στα 12 mm, με τη χρήση λεπτών βελόνων. Μετά την έγχυση γίνεται ελαφρύ μασάζ στην περιοχή.

Πώς είναι το δέρμα μου μετά;

Υπάρχει ελαφριά ερυθρότητα, οίδημα και πόνος, τα οποία ανάλογα με το είδος της ουσίας που εγχύεται, διαρκούν από 4-20 μέρες.

Κάθε πότε επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται στην περίπτωση της φωσφατιδυλοχολίνης και του δεοξυχολικού οξέος κάθε μήνα για 3-4 συνεδρίες, ενώ στην περίπτωση των βιομιμητικών πεπτιδίων κάθε 15 μέρες για 4 συνεδρίες.

Επειδή η χρήση της φωσφατιδυλοχολίνης δημιουργεί αρκετό οίδημα και αίσθημα βάρους που διαρκούν μέχρι και 3 εβδομάδες, οι περισσότεροι ασθενείς προτιμούν την θεραπεία με τα βιομιμητικά πεπτίδια, κυρίως για την περιοχή του προσώπου (διπλοσάγονο).

Υπάρχουν αντενδείξεις;

• Άτομα με αλλεργία στα μεσοθεραπευτικά υλικά.
• Άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

end faq

  

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.