Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

soma-xr-aloioseis

Οι ασθενείς ζητούν λύσεις για τις καφέ κηλίδες που εντοπίζονται  συνήθως στην ραχιαία επιφάνεια των άνω ακρων, στο decolte, στη ράχη, καθώς και για τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων και τις κόκκινες ελίτσες (cherry αιμαγειώματα) που εμφανίζονται διάσπαρτες στο σώμα.

Καφέ κηλίδες 

Τι είναι οι κηλίδες;

Οι κηλίδες είναι εντοπισμένες, σαφώς αφοριζόμενες καφέ βλάβες που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στη ραχιαία επιφάνεια των άνω άκρων, στο decolte, στη ράχη. Είναι επίκτητες, δηλαδή εμφανίζονται ύστερα από χρόνια έκθεση στον ήλιο, ενώ μπορεί να συνυπάρχει μια κληρονομική προδιάθεση.

Πώς αντιμετωπίζονται οι κηλίδες;

I. Με ειδικά IPL και Laser συστήματα: Τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας είναι αρκετά υψηλά και εξαρτώνται από το πόσο «σκούρες» είναι οι βλάβες. Γενικά οι πιο σκουρόχρωμες βλάβες, ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στη θεραπεία.
II.Μεσοθεραπεία.
III. Ειδικά Peelingλεύκανσης.

Πώς φαίνονται οι κηλίδες μετά τη θεραπεία με Laser;

Σκουραίνουν περισσότερο μετά το τέλος της συνεδρίας, πράγμα το οποίο διαρκεί περίπου 10 μέρες. Το χρώμα εξασθενεί σταδιακά και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στις 4 περίπου εβδομάδες. Αν το χρώμα επιμένει μπορεί να επαναληφθεί μια δεύτερη συνεδρία στο μήνα.

Τι πρέπει να προσέχω μετά το πέρας της θεραπείας;

Μετά το τέλος της θεραπείας χρειάζεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η συστηματική χρήση αντηλιακών κρεμών όλο το χρόνο..

Ευρειαγγείες, κόκκινες ελίτσες (cherry αιμαγγειώματα)

Οι «κόκκινες» βλάβες αντιμετωπίζονται με την χρήση ειδικών συστημάτων laser που απορροφώνται από την κόκκινη χρωστική. Ο μηχανισμός δράσης είναι ο ίδιος ανεξάρτητα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (ευρυαγγείες, κόκκινες ελίτσες, αιμαγγειώματα).

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες είναι μικρά αγγεία που είναι εμφανή στο πρόσωπο ή στα κάτω άκρα. Δεν δημιουργούν συμπτώματα αλλά ενοχλούν αισθητικά.

Πού οφείλονται οι ευρυαγγείες στα κάτω άκρα;

Στα κάτω άκρα οι ευρυαγγείες εμφανίζονται σε άτομα με μια κληρονομική προδιάθεση και χειροτερεύουν συνήθως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις γυναίκες. Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι το υπερβολικό σωματικό βάρος, η παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική στάση, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η χρήση τραυματικών μεθόδων αποτρίχωσης (π.χ. χαλάουα, κερί).

Πώς αντιμετωπίζονται;

Με τη χρήση ειδικών συστημάτων laser που ανάλογα με το μήκος κύματος μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο τα λεπτά τριχοειδή αγγεία, όσο και τα μεγαλύτερα και ανθεκτικότερα. Να αναφέρουμε ότι με τα lasers αυτά αντιμετωπίζονται και άλλες αγγειακές βλάβεςόπως τα cherry αιμαγγειώματα (κόκκινες ελίτσες) κ.α.

Είναι επώδυνη η θεραπεία των ευρυαγγειών;

Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν μια ενόχληση σαν μικρά τσιμπήματα ή «σαν να τους χτυπά λαστιχάκι». Συνήθως οποιαδήποτε δυσανεξία βελτιώνεται με τη χρήση ψυχρών επιθεμάτων. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα αμέσως μετά.

Πώς είναι το δέρμα μου μετά;

Τα αγγεία γίνονται πιο έντονα κόκκινα ή μώβ αμέσως μετά τη θεραπεία. Το χρώμα αυτό εξασθενεί σιγά σιγά. Η διάρκεια της πλήρους αποκατάστασης εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του αγγείου (είναι μεγαλύτερη για τα μεγαλύτερα αγγεία) και την υπό θεραπεία περιοχή (γρηγορότερη στο πρόσωπο).

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;

Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντιηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη. Γι΄ αυτό το λόγο οι θεραπείες αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται τους χειμερινούς μήνες. Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται τα ζεστά ντους και η χρήση χαμάμ ή σάουνας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Εξαρτάται από το μέγεθος των αγγείων. Συνήθως 1-3 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα όχι λιγότερο από 1 ½ μήνα η μια από την άλλη.

Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά συνήθως μετά από 6 εβδομάδες. Σε περιπτώσεις μεγάλων αγγείων ίσως και μερικούς μήνες αργότερα.

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν μικρές εφελκίδες στα σημεία της θεραπείας, οι οποίες αποκαθίστανται με τη χρήση ειδικών θεραπευτικών κρεμών σε 10 με 15 ημέρες.

 

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.