Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

klinikes-praxeis

Η κρυοπηξία (γνωστή και ως κρυοχειρουργική) αποτελεί θεραπευτική μέθοδο κατά την οποία υγρό άζωτο μέσω ειδικής συσκευής διοχετεύεται είτε με την μορφή σπρέϋ είτε με την χρήση ειδικών probes στην επιφάνεια του δέρματος. Δημιουργείται ένα ψυχρό έγκαυμα στο δέρμα, το βάθος του οποίου εξαρτάται από το χρόνο εφαρμογής της κρυοπηξίας. Ανάλογα με με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε,ο χρόνοςαυτός κυμαίνεται από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά. Σταδιακά το νεκρωμένο δέρμα αποπίπτει μαζί με τη «βλάβη», ύστερα από μερικές μέρες έως μερικές εβδομάδες.

Που εφαρμόζεται η κρυοπηξία;

Η κρυοπηξία εφαρμόζεται για τη θεραπεία:

• Καλοήθων βλαβών του δέρματος , όπως οι μυρμηκιές, τα κονδυλώματα, τα θηλώματα, οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, οι πανάδες, τα χηλοειδή κ.α.
• Προκαρκινικών καταστάσεων όπως π.χ. οι ακτινικές υπερκερατώσεις.
• Σε μερικές περιπτώσεις καρκίνων του δέρματος όπως τα βασικοκυτταρικά και τα ακανθοκυτταρικά (σε αρχόμενα στάδια ή σε υπερήλικες ασθενείς με προβλήματα υγείας, όπου η χειρουργική αφαίρεση δεν είναι εφικτή).


Τι χρειάζεται να προσέξω μετά την κρυοπηξία;

Το δέρμα εμφανίζει οίδημα και μερικές φορές, σε έντονη θεραπεία ,καταλήγει σε «φουσκάλα» 2-3 μέρες μετά την εφαρμογή. Για την περιποίηση του τραύματος χρησιμοποιούμε τοπικά αντιβιοτική κρέμα. Όταν επουλωθεί αρχίζει η χρήση αντηλικής κρέμας.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορεί να εφαρμοστεί η κρυοπηξία;

Δεν εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν δυσανεξία στο ψύχος, όπως είναι η κνίδωση από ψύχος (αλλεργία στο κρύο), το σύνδρομο Raynaud και η κρυοσφαιριναιμία.

Ποιές οι πιθανές επιπλοκές της κρυοπηξίας;

Συνήθως είναι ασφαλής και καλά ανεκτή μέθοδος. Η υπομελάχρωση (άσπρα σημάδια) ή η υπερμελάχρωση (καφέ κηλίδες) είναι πιθανές επιπλοκές που εμφανίζονται στο δέρμα μετά την εφαρμογή της κρυοπηξίας. Σπανιότερα σε πολύ επιθετικές θεραπείες μπορεί να δημιουργηθούν ουλές.

 

end faq

  

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.