Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

pathiseis-dermatos

Οι σπίλοι είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος και είναι κοινές σε όλους τους ανθρώπους. Προέρχονται από την συσσώρευση μελανοκυττάρων (των κυττάρων που παράγουν την μελανίνη). Εμφανίζονται φυσιολογικά μέχρι την ηλικία των 35. Οποιαδήποτε εμφάνιση ενός καινούργιου σπίλου μετά την ηλικία αυτή θα πρέπει να μας κινητοποιήσει για να ζητήσουμε τη συμβουλή δερματολόγου.

Με την πάροδο του χρόνου, οι σπίλοι ενός ατόμου μπορεί να αλλάξουν και από επίπεδοι να γίνουν επηρμένοι. Μπορεί επίσης να σκουρύνει το χρώμα τους ή να εμφανιστούν τρίχες πάνω τους. Καμία φορά οι σπίλοι εξαφανίζονται αυτόματα. Είναι επίσης γνωστό ότι οι σπίλοι σκουραίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά από έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τι πρέπει να προσέχω στους σπίλους μου;

Οποιαδήποτε αλλαγή εμφανιστεί σ΄ ένα σπίλο σύμφωνα με τον παρακάτω μνημονικό κανόνα:

• Α asymmetry = ασυμμετρία,
• B border = περίγραμμα (μη ομαλά όρια στην περιφέρεια της βλάβης),
• C colour = χρώμα (πολλά διαφορετικά χρώματα στον ίδιο σπίλο),
• D diameter = διάμετρος ( >6mm),
• E elevation = επηρμένες βλάβες πάνω από την επιφάνεια του δέρματος με ανώμαλη υφή,
• θα πρέπει να εξετάζεται από δερματολόγο.

Επίσης θα πρέπει να ελέγχονται άτομα στα οποία υπάρχει οικογενειακό ιστορικό μελανώματος ή άτυπου σπίλου.

Τι είναι η χαρτογράφηση σπίλου;

Πολύ σημαντική διαγνωστική εξέταση αποτελεί η χαρτογράφηση σπίλων, δηλαδή η καταγραφή με φωτογράφηση των σπίλων ενός ατόμου. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε αντικειμενικά δερμοσκοπικές αλλοιώσεις σε προϋπάρχοντες σπίλους, όπως επίσης και να εντοπίζουμε την εμφάνιση νέων.

Αποτελεί βασική εξέταση ειδικά σε άτομα με μεγάλο αριθμό σπίλων, διότι βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος.

Πώς αφαιρούνται οι σπίλοι;

Εφόσον τεκμηριωθεί ότι πρόκειται για καλοήθεις σπίλους και κάποιος ενδιαφέρεται να τους αφαιρέσει για αισθητικούς λόγους, υπάρχουν διάφορες τεχνικές, ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και την εντόπιση του σπίλου.

Μπορεί λοιπόν η αφαίρεση να γίνει με ειδικά συστήματα lasers, με shave τεχνική ή χειρουργικά. Σε περίπτωση οποιασδήποτε υπόνοιας για κακοήθεια ο σπίλος θα πρέπει να αφαιρείται χειρουργικά και να στέλνεται για βιοψία.

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.