Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

apotr-laser

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί μια σύγχρονη, δημοφιλή μέθοδο αποτρίχωσης που προτιμούν γυναίκες και άνδρες.

Τι είναι το laser και πώς δρα στην αποτρίχωση;

Πρόκειται για συσκευές που εκπέμπουν φώς συγκεκριμένου μήκους κύματος, το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη που περιέχεται στον θύλακο της τρίχας. Δημιουργείται έτσι μια θερμοχημική αντίδραση που οδηγεί σταδιακά στην καταστροφή της τρίχας. 

Υπάρχουν διαφορετικά είδη lasers για την αποτρίχωση;

Υπάρχουν διαφορετικά είδη lasers τα οποία χρησιμοποιούνται στην αποτρίχωση. Τα πιο αποτελεσματικά είναι αυτά που εκπέμπουν σε μήκη κύματος 640, 690, 755, 1064 και είναι γνωστά σαν Alexandride (τα πιο παλιά στην ελληνική αγορά), τα Nd-Yag και τα διοδικά. Τα πιο εξελιγμένα συστήματα συνδυάζουν διαφορετικά μήκη κύματος για καλύτερα αποτελέσματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια τόσο σε ανοιχτά όσο και σε σκούρα δέρματα. 

Σε ποιά σημεία εφαρμόζονται;

Μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και του σώματος μας απασχολεί η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα . 

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Είναι πολύ καλά ανεκτή, ενώ σπάνια σε ευαίσθητα σημεία ( όπως π.χ. το μπικίνι), μπορεί να χρειαστεί να προηγηθεί η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. 

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Θα πρέπει οι τρίχες να είναι κοντές 1-2mm. Απαγορεύεται να έχει προηγηθεί κερί ή χαλάουα, μέθοδοι που «ξεριζώνουν» τις τρίχες γιατί το laser δεν τις «βλέπει». Οι τρίχες δεν θα πρέπει να είναι μακριές διότι τότε όλη η ενέργεια του laser απορροφάται από το στέλεχος της τρίχας (το εξωτερικό της τμήμα), οπότε από τη μια μεριά «εξασθενεί» την αποτελεσματικότητα του και από την άλλη υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας εγκαύματος στο δέρμα. Συνήθως «μαρκάρουμε» την υπό θεραπεία περιοχή με λευκό μολύβι για να είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει πλήρης σάρωση. Κάποιες τρίχες «εξαφανίζονται» (εξαχνώνονται) άμεσα, οι περισσότερες όμως «ξεκολλούν» και αποπίπτουν σταδιακά τις επόμενες μέρες. 

Πώς φαίνεται το δέρμα μου αμέσως μετά;

Υπάρχει μια ερυθρότητα και ένα ήπιο περιθυλακικό οίδημα (οι ρίζες των τριχών φαίνονται λίγο πιο έντονα), το οποίο εξαρτάται από το πάχος των τριχών και αποκαθίσταται άμεσα.

Τι πρέπει να προσέξω αμέσως μετά;

Συνιστούμε την χρήση ενυδατικών κρεμών και αντηλιακού καθώς και την αποφυγή εκθέσεως στον ήλιο ή τη χρήση solarium για λίγες μέρες μετά τη συνεδρία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται συνήθως για να έχω μόνιμα αποτελέσματα;

Δυστυχώς δεν μπορεί κανένας να προκαθορίσει των αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών για κάθε άτομο. Περιοχές όπως το μπικίνι, τα πόδια, οι μασχάλες ανταποκρίνονται ευκολότερα και γρηγορότερα (6-8 συνεδρίες), ενώ οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως το πηγούνι απαιτούν συνήθως περισσότερες συνεδρίες. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για το ότι θα χρειαστούν κάποιες συνεδρίες συντήρησης π.χ. 1-2 φορές το χρόνο μιας και κάποιες «καινούριες» τρίχες θα εμφανιστούν κατά την διάρκεια της ζωής σας .

Κάθε πότε επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες;

Συνήθως επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες. Αυτό καθορίζεται από τον κύκλο ζωής της τρίχας. Όσο όμως εξασθενεί η τρίχα τόσο τα μεσοδιαστήματα των συνεδριών αυξάνονται.

Είναι επικίνδυνο το laser αποτρίχωσης;

Το laser αποτρίχωσης είναι ασφαλές. Δεν πρόκειται για κάποιο είδος ακτινοβολίας αλλά για φως, το οποίο δρα επιλεκτικά στην τρίχα χωρίς να επιδρά στους υποκείμενους ιστούς και όργανα (π.χ. λεμφαδένες, μαστό) και χωρίς να απορροφάται συστηματικά από τον οργανισμό.

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει η αποτρίχωση με laser;

Προτείνουμε η έναρξη των συνεδριών να ξεκινήσει όταν έχει σταθεροποιηθεί αρμονικά η γυναίκα και έχει ολοκληρωθεί η τριχοφυϊα στον άνδρα. Δεν αντενδείκνυται η χρήση τους σε μικρές ηλικίες αλλά αυξάνεται ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών .

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όταν η θεραπεία δεν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο στη χρήση laser αποτρίχωσης άτομο, μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα, υπέρχρωση του δέρματος ή υποχρωμία.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η laser αποτρίχωση δεν είναι αποτελεσματική στις λευκές τρίχες. Αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν φωτοαλλεργία ή πάσχουν από κάποια νοσήματα του κολλαγόνου (π.χ. συστηματικό ερυθυματώδη λύκο). Η Δρ Σοφία Συμεωνίδου, ύστερα από τη λήψη του ιατρικού ιστορικού σας θα κρίνει αν η θεραπεία ενδείκνυται ή όχι για την περίπτωση σας.

end faq

  

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.