Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

prosopo-sxima

Γιατί υπερτερεί η τεχνολογία Fractional σε σχέση με τα «κλασσικά» Lasers;

Το fractional laser είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε στις θεραπείες αντιγήρανσης.Το αποτέλεσμα που προσφέρει, είναι ένα πιο νεανικό, λαμπερό δέρμα, ενώ οι χρόνοι αποθεραπείας είναι εξαιρετικά μικροί. Κατά τη θεραπεία αυτή χιλιάδες μικροσκοπικές οπές δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, οι οποίες φτάνουν μέχρι το χόριο. Ο ιστός που παραμένει ανέπαφος ανάμεσα στις οπές προάγει την γρήγορη επούλωση και ταυτόχρονα κινητοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της υφής και της σπαργής του δέρματος.

Σε ποιές περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί;

• Για λείανση ρυτίδων.
• Στις ουλές ακμής.
• Στη φωτογήρανση.
• Στις περιοφθαλμικές και περιστοματικές ρυτίδες.
• Στις χειρουργικές και τραυματικές ουλές. 

Πώς φαίνεται το δέρμα αμέσως μετά;

Το δέρμα μετά τη θεραπεία με το Fractional Laser παρουσιάζει ελαφρύ ως και μέτριο οίδημα και ερύθημα ,τα οποία υποχωρούν τις επόμενες μέρες. Σταδιακά το δέρμα αποκτά «καφέ» απόχρωση, η οποία σιγά σιγά αποκαθίσταται. Ανάλογα με το «βάθος» της θεραπείας οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους μέσα σε 1-5 μέρες. Η χρήση make-up επιτρέπεται από την επόμενη μέρα της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως άμεσα όσον αφορά την υφή του δέρματος, ενώ η βελτίωση των ουλών και των ρυτίδων γίνεται εμφανής σταδιακά τους επόμενους μήνες. 

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Για την εφαρμογή με fractional laser είναι απαραίτητη η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας. Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν μια ενόχληση σαν ηλιακό έγκαυμα ή κάψιμο, η οποία υποχωρεί γρήγορα. 

Ποιά η διάρκεια της θεραπείας;

Η διάρκεια εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και την θεραπευθείσα περιοχή. Συνήθως διαρκεί 60 λεπτά. 

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι;

Προτείνουμε 3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδες η μία από την άλλη. Σε ασθενείς με έντονες ουλές και ρυτίδες μπορεί να χρειαστούν ως και 4 -6 συνεδρίες. 

Τι πρέπει να προσέχω αμέσως μετά;

Εξαιρετικά σημαντική είναι η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντιηλιακής κρέμας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος.

Κατά τις πρώτες μέρες είναι απαραίτητο να διατηρείται το δέρμα «υγρό» με χρήση ειδικών προϊόντων και να αποφεύγεται τo «ξεφλούδισμα» με τα χέρια διότι μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ουλών. Σε περιπτώσεις ιστορικού λοίμωξης από επιχείλιο έρπητα , ο ασθενής καλό θα είναι να καλύπτεται προληπτικά με αντιερπητική αγωγή.

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

Συνηθισμένες παρενέργειες είναι η κοκκινίλα, η ξηρότητα και η απολέπιση του δέρματος καθώς και ήπιος κνησμός, τα οποία αποκαθίστανται σταδιακά.

Σπάνια μπορεί να δημιουργηθούν διαταραχές της μελάγχρωσης (πανάδες) ενώ εξαιρετικά σπάνια σε πολύ επιθετικές θεραπείες μπορεί να δημιουργηθούν ουλές.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η θεραπεία fractional laser δεν ενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση ή έχουν τάση για δημιουργεία υπερτροφικών ουλών ή χειλοειδών. Επίσης αντενδείκνυται σε ενεργό λοίμωξη του δέρματος.

Μπορεί να συνδιαστεί με άλλες θεραπείες;

Το fractional laser συνδιάζεται εξαιρετικά με αυτόλογη μεσοθεραπεία ACR (ακόμα και στην ίδια συνεδρία), απλή μεσοθεραπεία, Βοτουλινική τοξίνη, fillers υαλουρονικού, νήματα.

end faq

  

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.