Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

akmi

Οι ουλές της ακμής αποτελούν συχνή επιπλοκή της κυστικής ακμής όταν δε γίνει έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Είναι αντιαισθητικές και επηρεάζουν αρνητικά την αυτοπεποίθηση μας.

Πόσα είδη ουλών υπάρχουν;

Οι πιο συνηθισμένες ουλές που συναντάμε είναι οι ατροφικές ουλές. Εμφανίζονται σαν εμβαθύνσεις της επιδερμίδας και έχουν διάφορα σχήματα. Σπανιότερα συναντάμε υπερτροφικές ουλές/χηλοειδή, οι οποίες εμφανίζονται σαν σκληρές, γυαλιστερές, κόκκινες και άλλοτε καφέ επηρμένες βλάβες.

Πώς αντιμετωπίζονται οι ατροφικές ουλές;

• Με μεθόδους που στοχεύουν στην αποφλοίωση του δέρματος και δευτερογενώς στην παραγωγή κολλαγόνου (και άρα στο «γέμισμα» των ουλών).
• Με μεθόδους που στοχεύουν στο «γέμισμα» των ουλών.
• Με την χειρουργική αφαίρεση τους.

Ποιές μέθοδοι αποφλοίωσης χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ατροφικών ουλών;

• Δερμοαπόξεση (Dermabration).
• Fractional-CO2 και Erbium-Yag Lasers.
• Χημικά peeling.

Πώς «γεμίζουν» οι ουλές ακμής;

• Με τη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος.
• Με την κινητοποίηση του οργανισμού για παραγωγή κολλαγόνου, η οποία επιτυγχάνεται με υποσκαφή (subcision): Μέθοδος κατά την οποία «ξεκολλάει» η ουλή που έλκεται προς τα κάτω με τη χρήση ειδικής συσκευής και βοηθά στην πλήρωση της σταδιακά από κολλαγόνο που παράγει ο οργανισμός.
• Με την χρήση αναπλαστικών Lasers, όπως Nd-Yag και Diode, τα οποία αφήνουν ανέπαφη την επιδερμίδα και δρουν βαθύτερα, κινητοποιώντας τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιούνται συνήθως για την αντιμετώπιση ήπιων ουλών ακμής.
• Τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF.

Πώς αντιμετωπίζονται οι υπερτροφικές;

Χρησιμοποιούμε:
1. Επιθέματα σιλικόνης, τα οποία έχει παρατηρηθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη των ινοβλαστών και του κολλαγόνου και εμποδίζουν την επέκταση της ουλής.
2. Ενδοβλαβική έγχυση κορτικοστεροειδών, τα οποία φαίνεται ότι ελαττώνουν το μέγεθος των υπερτροφικών ουλών/χηλοειδών.
3. Συνδυασμός ενδοβλαβικής έγχυσης κορτικοστεροειδών και ειδικών σύγχρονων laser συστημάτων, τα οποία βελτιώνουν το χρώμα των ουλών.
4. Συνδυασμός ενδοβλαβικής έγχυσης κορτικοστεροειδών και κρυοπηξίας κατά την οποία η δημιουργηθείσα (από την κρυοπηξία) εφελκίδα, αποπίπτει μαζί με την ουλή.
5. Ενδοβλαβική έγχυση χημειοθεραπευτικών ουσιών.

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Ο αριθμός των θεραπειών είναι απόλυτα εξατομικευμένος και εξαρτάται από το είδος των ουλών που θεραπεύουμε. Συνήθως χρειάζεται συνδιασμός των διαφόρων τεχνικών διότι υπάρχουν διαφορετικά «είδη ουλών» στον κάθε ασθενή. Η ιατρός θα σας προτείνει την καλύτερη θεραπεία για την περίπτωση σας. 

end faq

 

Σχετικές Θεραπείες

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.