Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

rytides

Πρόκειται για πτυχές του δέρματος του προσώπου και του λαιμού. Ανάλογα με τον μηχανισμό τον οποίο τις δημιουργεί διακρίνονται σε δυναμικές, που προκαλούνται από έντονες συσπάσεις των μυών και σε στατικές, που δημιουργούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης και οφείλονται στη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Κύρια θεραπεία για την αποκατάσταση των δυναμικών ρυτίδων ή αλλιώς ρυτίδων έκφρασης είναι η χρήση μυοχαλαρωτικών τοξινών. Όταν οι ρυτίδες είναι πλέον «εγκατεστημένες»/ στατικές, οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται, ανάλογα με την περιοχή εντόπισης ,είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, το fractional laser, τα peelings, το dermapen και τα Skinboosters. Σε μερικές περιπτώσεις απαιτείται συνδιασμός των διαφόρων τεχνικών προκειμένου να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ρυτίδες μεσόφρυο (μεταξύ φρυδιών)

Πρόκειται για τις κάθετες αύλακες που παρατηρούνται ανάμεσα στα φρύδια και προκαλούνται αρχικά από έντονες μυϊκές συσπάσεις και αργότερα εγκαθίστανται μόνιμα και γίνονται στατικές ρυτίδες. Για την αντιμετώπιση τους κύριες θεραπείες είναι η χρήση μυοχαλαρωτικών τοξινών, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος σε πιο προχωρημένα στάδια ή στους άνδρες, ενώ σε μόνιμα εγκατεστημένες ρυτίδες η χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος είναι η θεραπεία εκλογής. Οι ρυτίδες αυτές αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα δύο φύλα.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Ρυτίδες μετώπου

Πρόκειται για τις οριζόντιες γραμμές-αύλακες που παρατηρούνται στο μέτωπο και προκαλούνται αρχικά από έντονες μυϊκές συσπάσεις και αργότερα εγκαθίστανται μόνιμα και γίνονται στατικές ρυτίδες. Για την αντιμετώπιση τους κύριες θεραπείες είναι οι νευροτοξίνες (βοτουλινική τοξίνη), τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος σε πιο προχωρημένα στάδια ή στους άνδρες, ενώ σε μόνιμα εγκατεστημένες ρυτίδες η χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος είναι η θεραπεία εκλογής. Οι ρυτίδες αυτές αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα δύο φύλα.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Ρυτίδες πόδι χήνας

Είναι οι γραμμές που εμφανίζονται στην έξω γωνία του ματιού και προέρχονται από την έντονη σύσπαση των μυών, ενώ με το πέρασμα του χρόνου εγκαθίστανται μόνιμα και γίνονται στατικές. Για την αντιμετώπιση αυτών των ρυτίδων χρησιμοποιούμε νευροτοξίνες (βοτουλινική τοξίνη), τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, το fractional laser, τα peelings, το dermapen ή συνδιασμούς τους.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Ρυτίδες καπνιστού

Οι γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα χείλη ονομάζονται ρυτίδες καπνιστού και οφείλονται στη σύσπαση των χειλιών, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στους καπνιστές. Οι ενδεδειγμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση τους ανάλογα με τη «βαρύτητα» και την παλαιότητα τους είναι οι νευροτοξίνες, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, το fractional laser, τα peelings, το dermapen ή συνδιασμοί των θεραπειών αυτών.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Ρυτίδες γραμμές λαιμού

Πρόκειται για τις οριζόντιες γραμμές του λαιμού. Σε «δυναμικούς» λαιμούς (στις περιπτώσεις που οι μυς της περιοχής έχουν έντονη σύσπαση) η θεραπεία με νευροτοξίνες είναι μια ενδεδειγμένη θεραπευτική επιλογή η οποία μπορεί επίσης να συνδιαστεί (αν χρειάζεται) με τη χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος ή skinboosters.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

Ρυτίδες γύρω από τη μύτη (bunny lines)

Είναι οι γραμμές που δημιουργούνται ψηλά στη μύτη όταν χαμογελάμε έντονα. Πρόκειται για δυναμικές ρυτίδες που θεραπεύονται εύκολα με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης.

 

Σχετικές Θεραπείες

 

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.