Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

trixoptosi

Πρόκειται για την συνηθέστερη μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες, η οποία έχει γενετική προδιάθεση. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία ακόμα και πριν τα 20 έτη, ενώ το 50% των ανδρών θα εμφανίσει ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Στην επιδείνωση της συμβάλλουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες όπως το άγχος, οι εξαντλητικές δίαιτες, διάφορα φάρμακα, χρόνιες παθήσεις.

 

Ανδρογενετική αλωπεκία

Πώς εμφανίζεται;

Έχει συγκεκριμένη κλινική εικόνα. Ξεκινάει με απώλεια / αραίωση του τριχωτού στους κροτάφους και επεκτείνεται κεντρικά προς το μέτωπο και στη συνέχεια προς τα πίσω, στην κορυφή της κεφαλής. Παρατηρείται επίσης αλλαγή στην ποιότητα των τριχών, οι οποίες γίνονται πιο λεπτές.

Η ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί στις γυναίκες;

Ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί και στις γυναίκες. Στην εμφάνιση της εκτός από την κληρονομικότητα συμβάλλουν και ορμονικοί παράγοντες (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες) και η εμμηνόπαυση. Η κλινική εικόνα είναι διαφορετική μιας και εδώ παρατηρείται αραίωση και λέπτυνση των τριχών κυρίως στο κεντρικό τμήμα της κεφαλής.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Συνήθως συνιστούμε συνδιασμούς θεραπειών ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη βαρύτητα του νοσήματος.

• Από το στόμα χρησιμοποιούμε πολυβιταμινούχα σκευάσματα και φιναστερίδη.
• Τοπικά σκευάσματα: Συνήθως χρησιμοποιούμε συνδιασμούς διαφόρων ουσιών όπως μινοξιδίλη, φιναστερίδη, δουταστερίδη, κορτιζόνη, προγεστερόνη (στις γυναίκες), οιστραδιόλη (στις γυναίκες) με τη μορφή λοσιόν.
• Μεσοθεραπείες με μίγματα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινιξέων.
• Χρησιμοποιούμε επίσης την αυτόλογη μεσοθεραπεία: Φαίνεται ότι οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στο πλάσμα βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και στην ανάπτυξη των τριχών με τους εξής μηχανισμούς:

α. Διεγείρουν τον θύλακο της τρίχας να παράγει πιο υγιείς τρίχες.
β. Βοηθούν στην δημιουργεία καινούργιων μικροαγγείων, τα οποία διοχετεύουν θρεπτικά υλικά, οξυγόνο και ιχνοστοιχεία στον τριχικό θύλακο.

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.