Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

rytides

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα, αποκαθιστούν τον χαμένο όγκο του προσώπου μας και «γεμίζουν» τις ρυτίδες, χαρίζοντας άμεσα νεανική όψη. Με την σωστή χρήση τους μπορεί να εξασφαλιστεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα ειδικά προσαρμοσμένο στο φύλο, την ηλικία και στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Πού εφαρμόζεται η θεραπεία των ενέσιμων εμφυτευμάτων;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο στο πρόσωπο υπάρχει ρυτίδα, πτυχή ή "έλλειμμα" ή όπου θέλουμε να αποκαταστήσουμε τον όγκο του προσώπου μας. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
• Μήλα του προσώπου.
• Κρόταφοι.
• Πηγούνι.
• Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
• Ρινοχειλικές αύλακες.
• Γραμμές μαριονέτας.
• Περίγραμμα και όγκο χειλιών.
• Ουλές ακμής.

Πώς γίνεται η θεραπεία και τι «υλικά» χρησιμοποιούνται;

Το υλικό εγχύεται στην υπό θεραπεία περιοχή με την χρήση πολύ λεπτής βελόνας ή κάνουλας. Τα πιο διαδεδομένα υλικά είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, και αυτό γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού, το οποίο διασπάται πλήρως με την πάροδο του χρόνου. Ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται, επιλέγουμε την κατάλληλη πυκνότητα υαλουρονικού οξέος. Η σύγχρονη τάση απαιτεί την αποκατάσταση των «όγκων», που έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου. Έτσι χρησιμοποιούνται υλικά υαλουρονικού πυκνότερης σύστασης , τα οποία και τοποθετούνται «βαθειά» στο πρόσωπο (ακόμα και πάνω από τα οστά) και στη συνέχεια αποκαθίστανται οι πιο επιφανειακές βλάβες με πιο «λεπτόρρευστα» υλικά. Η τεχνική της «κατά στρώματα» αποκατάστασης, δίνει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Πονάει η εφαρμογή της θεραπείας των (Fillers) εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος;

Συνήθως είναι καλά ανεκτή. Μπορεί να προηγηθεί η χρήση αναισθητικής κρέμας ή να γίνει στελεχιαία αναισθησία σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως για παράδειγμα γύρω από τα χείλη. Άλλωστε τα σύγχρονα υλικά υαλουρονικού οξέoς περιέχουν αναισθητικό στην ίδια σύριγγα και έτσι ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε δυσανεξία. 

Πώς είναι το δέρμα μας μετά;

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. Πιθανές επιπλοκές μπορεί να είναι ήπια κοκκινίλα, οίδημα ή «ενόχληση» στα σημεία της έγχυσης, τα οποία υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες. Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) από τα τσιμπήματα, οι οποίες διαρκούν περίπου 10 ημέρες. Η χρήση make up επιτρέπεται 12 ώρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. 

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Eξαρτάται από την περιοχή που θεραπεύουμε. Η χρονική διάρκεια μεταβάλλεται ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και φυσικά τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Μπορεί να είναι από 15-60 λεπτά. 

Τι προσέχω αμέσως μετά;

Θα πρέπει να αποφεύγεται η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο , θερμοκρασίες κάτω των 0°C καθώς και η χρήση σάουνας ή χαμάμ έως και δύο εβδομάδες μετά.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Εξαρτάται από το είδος του υαλουρονικού οξέως που χρησιμοποιούμε και την περιοχή του προσώπου που θεραπεύουμε. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει από 6-18 μήνες . Όσο πιο ολοκληρωμένη θεραπεία γίνεται, τόσο το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο και στη συντήρηση του η ποσότητα των υλικών που απαιτείται είναι συνήθως μικρότερη.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η εφαρμογή των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος αντενδείκνυται:
• Σε άτομα που πάσχουν από επιληψία που δεν αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά.
• Σε δέρμα που πάσχει π.χ. έκζεμα, ψωρίαση,έρπης κτλ.
• Σε έγκυες ή θηλάζουσες μήτερες.
• Άτομα που πάσχουν από πορφυρία.
• Σε ασθενείς με τλαση εμφάνισης υπερτροφικών ουλών.

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος συνδιάζονται με άλλες θεραπείες;

Συνδιάζονται με άλλες αισθητικές πράξεις όπως με Βοτουλινική τοξίνη, μεσοθεραπεία, αυτόλογη μεσοθεραπεία, microdermabration, peeling, dermapen, νήματα , fractional laser, φωτοανάπλαση.

 

end faq

  

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.