Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

rytides

Peeling είναι το «ξεφλούδισμα», η αφαίρεση των κατεστραμμένων εξωτερικών στιβάδων του δέρματος με τη χρήση διαφόρων χημικών ουσιών. Πρόκειται δηλαδή για ένα ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης και η παραγωγή του κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα το δέρμα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και σφριγηλότητα.

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται η εφαρμογή των peelings;

Χρησιμοποιούνται για την:

• Αντιμετώπιση της φωτογήρανσης.
• Εξάλειψη των πανάδων/κηλίδων.
• Αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών/ρυτίδων.
• Αντιμετώπιση της ενεργού ακμής.
• Αντιμετώπιση των ουλών ακμής.
• Στα ξανθελάσματα.
• Θεραπεία των ακτινικών υπερκερατώσεων.

 

Τα peelings είναι μόνο για το πρόσωπο;

Τα peeling μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος όπως λαιμός, πλάτη, στήθος, ώμοι, χέρια και πόδια.

 

Πόσα είδη peeling υπάρχουν;

Τα peelings διακρίνονται ανάλογα με τη δραστικότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε και το βάθος του εγκαύματος που προκαλούν σε επιφανειακά, μέτρια και βαθειά. Τα πιο διαδεδομένα ανάλογα με το διάλυμα που χρησιμοποιείται είναι τα:

• AHA ( α-υδροξυοξέα) ή οξέα φρούτων: Συνήθως επιφανειακά ή μέτριου βάθους.
• TCA (Τριχλωροξικό οξύ): Συνήθως μέτριου έως μεγάλου βάθους.
• Salicylic acid (Σαλικυλικό οξύ): Εξειδικευμένα peeling κατά της ακμής.
• Jessner peel: Επιφανειακά peeling (συνδιάζονται μαζί με TCA).

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά έτοιμα μίγματα, τα οποία συνδιάζουν διάφορα είδη οξέων σε μια φόρμουλα με εξειδικευμένη χρήση.Συνήθως στα μίγματα υπάρχουν στοιχεία που ελαχιστοποιούν το αίσθημα καύσους και έχουν ένα πιο προβλέψιμο αποτέλεσμα (π.χ. Easy TCA peel της SkinTech, το Mela peel της Dermaceutic κ.α.).

 

Πώς εφαρμόζονται τα peeling;

Αφού προηγηθεί καλός καθαρισμός της περιοχής, το διάλυμα του οξέος απλώνεται με μπατονέτα, πινέλο ή με τα δάκτυλα πάνω στο δέρμα για να προκαλέσει ένα ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα και τελικά απολέπιση του δέρματος. Η διάρκεια της εφαρμογής ποικίλει από 2-20 λεπτά ανάλογα με το είδος του peeling. Συνήθως υπάρχει ένα αίσθημα καύσους, το οποίο αποκαθίσταται σταδιακά είτε εξουδετερώνοντας το peeling είτε όχι (υπάρχουν peeling που δεν εξουδετερώνονται). Η όλη διαδικάσια συνήθως ολοκληρώνεται σε 15-30 λεπτά.

 

Πώς φαίνεται το δέρμα μου μετά;

Υπάρχει ήπια–μέτρια ερυθρότητα, η οποία αποκαθίσταται σε 30-60 λεπτά. Η απολέπιση συνήθως ξεκινά 3-5 μέρες μετά το peeling. Σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι καν ορατή όταν χρησιμοποιούνται συστηματικά ενυδατικές κρέμες. Η διαδικασία της απολέπισης ολοκληρώνεται περίπου σε 15 ημέρες. Απαιτείται η χρήση αντηλιακής κρέμας καθώς και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για όλη την περίοδοτης απολέπισης.

 

Πόσα peeling χρειάζομαι;

Ο αριθμός των συνεδριών καθώς και η απόσταση μεταξύ τους εξατομικεύονται και εξαρτάται από το είδος του προβλήματος που θεραπεύουμε.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν κέχρια μετά από εφαρμογή του peeling. Υπερμελάχρωση ή η εμφάνιση ουλών είναι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν όταν τα peelings δεν εφαρμόζονται από ειδικό ή όταν δεν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες για τη φροντίδα που απαιτείται αμέσως μετά.

 

Σε ποιές περιπτώσεις αντενδείκνυνται τα peeling;

• Στην κύηση και το θηλασμό.
• Σε άτομα με ενεργό δερματική λοίμωξη ή δερματικό νόσημα π.χ. έκζεμα, ψωριάση.
• Σε άτομα με τάση για σχηματισμό υπερτροφικών ουλών / χηλοειδών.
• Σε άτομα με αλλεργία σε κάποιο συστατικό του peeling.
• Σε άτομα που παίρνουν ισοτρετινοΐνη (φάρμακο κατά της ακμής).

Μπορούν να συνδιαστούν με άλλες θεραπείες;

Συνδιάζονται απόλυτα μεσοθεραπεία απλή μεσοθεραπεία ACR ή αυτόλογη, Βοτουλινική τοξίνη, fillers υαλουρονικού οξέος, θεραπείες σύσφιξης με RF ή ST, τη φωτοδυναμική θεραπεία για την ακμή.

end faq

  

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.