Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

rytides

Η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη , είναι η πιο διαδεδομένη αισθητική , μη χειρουργική πράξη με πάνω από 6 εκατομμύρια εφαρμογές το χρόνο.

Το όνομα της θεραπείας έχει εδραιωθεί από το εμπορικό όνομα του πρώτου φαρμάκου που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Allergan , ενώ σήμερα κυκλοφορούν και άλλα.

Τι είναι η Βοτουλινική τοξίνη;

Ειναι μια νευροτοξίνη, που προέρχεται από το βακτήριο Clostridium botulinium και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολές κλινικές εφαρμογές.
Εκτός από τη χρήση του για τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης και των λεπτών γραμμών του προσώπου, χρησιμοποιείται σε κατάσταση σπαστικότητας των μυών (π.χ. μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο), στην ημικρανία, σε παθήσεις της ουροδόχου κύστεως, στην υπεριδρωσία των μασχαλών κ.α. 

Πώς δρα;

Η βοτουλινική τοξίνη αναστέλλει την σύσπαση των μυών , δρώντας στην νευρομυϊκή σύναψη (το σημείο δηλαδή που το νεύρο δίνει την εντολή στο μυ για να συσπαστεί).Έτσι οι μυς γίνονται πιο χαλαροί . Στην ιατρική αισθητική με αυτό τον τρόπο θεραπεύονται οι ρυτίδες έκφρασης , οι ρυτίδες δηλαδή που προκαλούνται από έντονη σύσπαση των μυών. 

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται;

• Στο μεσόφρυο.
• Στο πόδι της χήνας (crow΄s feet).
• Στις ρυτίδες του μετώπου.
• Στις γραμμές γύρω από τη μύτη (bunny lines).
• Στο περίγραμμα της γνάθου (nefertiti΄s lift).
• Στο μυώδες πλάτυσμα του τραχήλου (λαιμός). 

Πώς εφαρμόζεται;

Η θεραπεία εφαρμόζεται με έγχυση του φαρμάκου στους μύες των υπό θεραπεία περιοχών με τη χρήση εξαιρετικά λεπτής βελόνας. Επειδή η έγχυση του υγρού δημιουργεί ένα αίσθημα «τάσης» στους ιστούς, ο ασθενής νιώθει ένα ήπιο τσούξιμο, το οποίο διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα.Η εφαρμογή διαρκεί 10-15 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του. Η δράση του φαρμάκου ξεκινά 24-72 ώρες μετά και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μετά από 5 ημέρες ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές στις 15 ημέρες.Συνήθως τότε κάνουμε ένα δεύτερο ραντεβού για το touch up, αν χρειάζεται δηλαδή κάποια μικρή διόρθωση για την τελειοποίησητου αποτελέσματος. 

Τι πρέπει να προσέξω αμέσως μετά;

Ο ασθενής θα πρέπει να μην ξαπλώσει, να σκύψει ή να τρίψει την θεραπευθείσα περιοχή για τέσσερις ώρες μετά την εφαρμογή , διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του φαρμάκου. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. η χρήση σεσουάρ απ΄ευθείας στην θεραπευθείσα περιοχή, η σάουνα, το χαμάμ), διότι αποδομείται η βοτουλινική τοξίνη και έτσι δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία;

Η Βοτουλινική τοξίνη θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες, δηλαδή 2-3 φορές το χρόνο.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχουν μικρά οιδήματα (σαν τσίμπημα κουνουπιού) στα σημεία των εγχύσεων, τα οποία διαρκούν περίπου 30’.Επίσης ήπια κοκκινίλα ή εκχυμώσεις, τα οποία αποκαθίστανται και αυτά σύντομα.
Σπάνια μπορεί να νιώσει ο ασθενής πονοκέφαλο ή μούδιασμα , τα αποία μπορεί να διαρκέσουν περίπου 15-20 ημέρες.

Σπανιότερες επιπλοκές που σχετίζεται με τη διασπορά / διάχυση του φαρμάκου και είναι αναστρέψιμες:
• Παροδική πτώση του άνω βλεφάρου.
• Αδυναμία ή οίδημα του κάτω βλεφάρου.
• Αδυναμία κάμψης του τραχήλου.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η θεραπεία δεν πρέπει να εφαρμόζεται στις εγκύους και στις θηλάζουσες μητέρες.Επίσης σε άτομα που πάσχουν από παθήσεις των μυών (π.χ. μυασθένεια Gravis).

Σε ποιά ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη;

Η ηλικία έναρξης εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.Όσο νωρίτερα ξεκινήσει κάποιος την θεραπεία του με Βοτουλινική τοξίνη, τόσο μπορεί να αποφύγει την εγκατάσταση μόνιμων ρυτίδων στο πρόσωπο του.

Με την θεραπεία αυτή χάνει ο ασθενής την εκφραστικότητα του;

Η σύγχρονη τάση στην ιατρική αισθητική είναι το «φυσικό αποτέλεσμα». Έτσι ο ασθενής που υποβάλλεται σε θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη από καταρτησμένο, έμπειρο δερματολόγο, δεν χάνει την εκφραστικότητα του αλλα δείχνει πιο φρέσκος, ξεκούραστος, λαμπερός και υγιής.

Είναι αρκετή η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη από μόνη της για να θεραπεύσει μόνιμες, βαθειές ρυτίδες;

Συνήθως για αυτού του είδους τα προβλήματα χρησιμοποιούμε συνδιαστικές θεραπείες Βοτουλινικής τοξίνης μαζί με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Ειναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για ασθενείς άνω των 65 χρόνων.

Μπορεί η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη να μην πιάνει;

Περίπου 1% του πληθυσμού που κάνει θεραπείες με Βοτουλινική τοξίνη αναπτύσει αντισώματα στην τοξίνη , καθιστώντας έτσι τις επόμενες θεραπείες αναποτελεσματικές.

Τι συμβαίνει αν αποφασίσω να μην συνεχίσω την θεραπεία Βοτουλινική τοξίνη;

Οι ρυτίδες έκφρασης θα επανέλθουν σταδιακά και θα φαίνεται όπως ήταν ή ίσως και λίγο καλύτερα πριν την έναρξη της θεραπείας , χωρίς να αλλοιώνονται τα φυσικά χατρακτηριστικά.

Συνδιάζεται με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Η Βοτουλινική τοξίνη μπορεί να συνδιαστεί άψογα με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μεσοθεραπεία, Dermapen, Microdermabration, Peeling, Fractional laser, φωτοανάπλαση.

end faq

  

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.