Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

rytides

32691010 smallΠολύ συχνά εμφανίζονται στο πρόσωπο βλάβες που άλλοτε έχουν το χρώμα του δέρματος και άλλοτε είναι μελαχρωματικές, τις οποίες ο κόσμος ονομάζει «ελίτσες».

74374520 smallΗ χαλάρωση του δέρματος απασχολεί όλους μας. Αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για τον δερματολόγο, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει διάφορες μη χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση του.

84956633 smallΚυτταρίτιδα ονομάζεται η εμφάνιση εμβαθύνσεων στην επιφάνεια του δέρματος στους γλουτούς, στους μηρούς και στο κάτω τμήμα της κοιλιάς των γυναικών, που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.Η εικόνα αυτή οφείλεται στην εναπόθεση λίπους ανάμεσα σε κυψέλες συνδετικού ιστού, ο οποίος έχει χάσει την ελαστικότητα του, κάτω από το δέρμα. Η κυτταρίτιδα προσβάλλει περίπου το 90% των ενηλίκων γυναικών και φαίνεται ότι οφείλεται σε κληρονομικούς, ορμονικούς, διατροφικούς παράγοντες και σε μικρότερο βαθμό εξαρτάται από το επίπεδο της ημερήσιας άσκησης.

73096319 smallΠρόκειται συνήθως για τις κάθετες γραμμές που εντοπίζονται στο Decolte των γυναικών, οι οποίες εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης και επιδεινώνονται από το μέγεθος των μαστών και τη θέση του ύπνου.

88194112 smallΟι ραγάδες είναι γραμμοειδής κόκκινες ή λευκές αυλακώσεις στην επιφάνεια του δέρματος. Πρόκειται για μια μορφή ατροφικών ουλών που δημιουργούνται λόγω της έντονης και απότομης διάτασης του δέρματος.

62540861 smallΗ αποτρίχωση με laser αποτελεί μια σύγχρονη, δημοφιλή μέθοδο αποτρίχωσης που προτιμούν γυναίκες και άνδρες.

62019561 smallΤριχόπτωση είναι η αυξημένη απώλεια των τριχών της κεφαλής.

98353758 smallΙδρώνετε πολύ και σχηματίζεται ένα τεράστιο υγρό σημάδι στην μπλούζα ή στο πουκάμισο σας;

Το ξέρετε ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή, γρήγορη λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να σας κρατήσει «στεγνούς» για αρκετούς μήνες;

46410961 smallΗ ακμή αποτελεί ένα συχνό δερματολογικό πρόβλημα. Προσβάλει κυρίως τους έφηβους αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ταλαιπωρεί συχνά και τους ενήλικες.

13535936 smallΠρόκειται για πτυχές του δέρματος του προσώπου και του λαιμού. Ανάλογα με τον μηχανισμό τον οποίο τις δημιουργεί διακρίνονται σε δυναμικές, που προκαλούνται από έντονες συσπάσεις των μυών και σε στατικές, που δημιουργούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης και οφείλονται στη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Κύρια θεραπεία για την αποκατάσταση των δυναμικών ρυτίδων ή αλλιώς ρυτίδων έκφρασης είναι η χρήση μυοχαλαρωτικών τοξινών.

64540912 smallΗ διατήρηση μιας καλής ποιότητας-υγείας του δέρματος είναι βασικό μέλημα στο ιατρείο μας. Με το πέρασμα των χρόνων και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία το δέρμα χάνει την ικανότητα να παράγει επαρκείς ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης και αλλάζει η υφή και η όψη του.

63510053 smallΈνα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς από εμάς, είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε τα χείλη μας χάνουν σταδιακά τον όγκο τους. Το άνω χείλος χαλαρώνει και γίνεται πιο λεπτό, ενώ εμφανίζονται σιγά σιγά λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη, γνωστές και σαν γραμμές του «καπνιστή».

63510053 smallΗ χαλάρωση του δέρματος απασχολεί όλους μας. Αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για τον δερματολόγο, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει διάφορες μη χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση του.

63510053 smallΚαθώς μεγαλώνουμε το πηγούνι μας έχει την τάση να «μπαίνει προς τα μέσα». Όταν αποκαταστήσουμε τον «χαμένο» όγκο του αμέσως φαινόμαστε πιο φρέσκοι. 

46410961 smallΤο τοπικό πάχος, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με την δίαιτα ή την σωματική άσκηση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς. Για την αντιμετώπιση του χρησιμοποιούμε την κρυολιπόλυση και την τεχνική της μεσοθεραπείας με τη χρήση ειδικών λιποδιαλυτικών ουσιών.

32691010 smallΔιπλοσάγωνο είναι η κατάσταση κατά την οποία υπάρχει συσσώρευση έξτρα ποσότητας λίπους κάτω από το πηγούνι. Παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του είναι η αύξηση του σωματικού βάρους καθώς και η γενετική προδιάθεση. Με την πάροδο του χρόνου υπάρχει επίσης χαλάρωση του δέρματος της περιοχής, η οποία επιδεινώνει την εικόνα του διπλοσάγωνου.

32691010 smallΤα χέρια μας είναι το δεύτερο πιο εκτεθειμένο μέρος τους σώματός μας σε χημικές ουσίες, ρύπους και την ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο έχουμε την τάση να δίνουμε λιγότερη προσοχή στην φροντίδα τους από ό, τι κάνουμε με το πρόσωπο μας. Συνεπώς τα χέρια μας εμφανίζουν νωρίτερα τα σημάδια της γήρανσης. Με το πέρασμα του χρόνου ο λιπώδης ιστός κάτω από την επιδερμίδα των χεριών γίνεται πιο λεπτός, οι φλέβες και οι τένοντες πιο ορατοί, η επιδερμίδα μας χάνει τον όγκο και την ελαστικότητα της.

22967746 smallΑποτελούν ίσως το δυσκολότερο πρόβλημα δυσχρωμίας του δέρματος και αφορά κυρίως τις γυναίκες. Πρόκειται για την εμφάνιση καφέ χρώματος κυρίως στο δέρμα του προσώπου και σπανιότερα των άνω άκρων και της ράχης.

22967746 smallΟι «κόκκινες» βλάβες αντιμετωπίζονται με την χρήση ειδικών συστημάτων laser που απορροφώνται από την κόκκινη χρωστική. Ο μηχανισμός δράσης είναι ο ίδιος ανεξάρτητα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (ευρυαγγείες, κόκκινες ελίτσες, αιμαγγειώματα).

22967746 smallΜαύροι κύκλοι λέγονται οι μαύρες εμβαθύνσεις (βαθουλώματα) που εντοπίζονται κάτω από τα μάτια. Στην εμφάνισή τους συμβάλλει η ιδιαίτερη ανατομία του δέρματος της περιοχής. Εδώ το δέρμα είναι λεπτό (πιο διαφανές), με αποτέλεσμα να φαίνεται εντονότερα το αγγειακό δίκτυο που βρίσκεται κάτω από αυτό και δίνει ένα «μωβ» χρώμα.

32691010 smallΟι ανοιχτοί πόροι που φαίνονται σαν μικρές «τρυπούλες» στο πρόσωπο είναι ενοχλητικοί για πολλούς από εμάς. Πρόκειται για ιδιαιτερότητα της κατασκευής του δέρματος και μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά με την εφαρμογή των peelings, της μικροδερμοαπόξεσης, του fractional laser και του dermapen.

32691010 smallΣυχνά μας απασχολούν οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στα μάγουλα, οι οποίες συνήθως είναι αποτέλεσμα της κληρονομικότητας (κυρίως εμφανίζονται στα ξηρά δέρματα) και χρόνιας έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. 

32691010 smallΓια πολλούς σημαντική δεν είναι μόνο η βελτίωση ενός «γηρασμένου» δέρματος, αλλά η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος που δεν έχει εμφανίσει ακόμα σημεία γήρανσης ή και η επιβράδυνση της εμφάνισής τους. 

32691010 small«Γιατρέ νιώθω το δέρμα μου αφυδατωμένο, να με «τραβάει». Πώς μπορώ να το βοηθήσω;» 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.