Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

 

Ατοπική Δερματίτιδα : Νόσος του χειμώνα ;
Η ατοπική δερματίτιδα, ή αλλιώς έκζεμα, είναι μια χρόνια, υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης νόσος του δέρματος. Συνήθως ξεκινά από τη βρεφική ή την πρώιμη παιδική ηλικία και φτάνει μέχρι την εφηβεία ή την νεαρή ενήλικη ζωή. Στους περισσότερους ανθρώπους υποτροπιάζει περιοδικά και μετά «καθαρίζει» για ένα διάστημα, ακόμα και για χρόνια. Η επικρατέστερη θεωρία λέει ότι η ατοπική δερματίτιδα είναι το αποτέλεσμα της επίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων σε άτομα με διαταραγμένο αμυντικό σύστημα και διαταραγμένη «αμυντική» λειτουργία του δέρματος, λόγω κληρονομικής προδιάθεσης. Η ατοπική δερματίτιδα φαίνεται ότι είναι κληρονομική νόσος και τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο. Ακετά συχνά υπάρχει και κάποιος άλλος στην οικογένεια με κάποιο ατοπικό νόσημα όπως ατοπική δερματίτιδα, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα ή τα νοσήματα αυτά μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο. 
Π΄
Πως μπορεί να βοηθηθεί το ευαίσθητο ατοπικό δέρμα ;
• Να αποφύγουμε παράγοντες που μπορεί να είναι  ερεθιστικοί όπως: τα μάλλινα ρούχα, το σαπούνι, τα χημικά καθώς και τα αλλεργιογόνα όπως: τα ακάρεα σκόνης, το τρίχωμα από τα κατοικίδια ζώα, τα αυγά.
• Θα πρέπει να μην   «ξύνουμε» το δέρμα. Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να ευνοήσει την εμφάνηση δερματικής λοίμωξης.
• Τα νύχια να διατηρούνται πάντα κοντά και καθαρά.
• Να χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες καθημερινά.Η συστηματική ενυδάτωση του δέρματος είναι καθοριστικής σημασίας για την μείωση των υποτροπών.
• Το καθημερινό μας μπάνιο να γίνεται με χλιαρό και όχι καυτό νερό.
• Να προτιμούμε μόνο βαμβακερά ρούχα ,όχι μάλλινα ή συνθετικά.
• Να φροντίζουμε να είμαστε δροσεροί. Ο ιδρώτας επιδεινώνει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας.
• Να προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους αποφόρτισης από  το άγχος.

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.