Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

Είναι γνωστό ότι οι μη επεμβατικές θεραπείες μπορεί να χαρίσουν μια πιο νεανική όψη, καθυστερώντας ή σε μερικές περιπτώσεις μηδενίζοντας την ανάγκη για κάποια επεμβατική θεραπεία όπως το lifting.

Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης, τα fillers, μικροεγχύσεις με αυτόλογο πλάσμα αίματος ή coctails υαλουρινικού οξέος και βιταμινών και τα νήματα είναι οι πιο διαδεδομένες από αυτές.
Υπάρχει όμως μία θεραπεία, λιγότερο γνωστή, που μπορεί να εξασφαλίσει σημαντική διαφορά στο αισθητικό αποτέλεσμα . Πρόκειται για τα skinboosters για τα οποία οι γυναίκες θα έλεγα ότι δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένες . Μέσα από τις απαντήσεις μου σε 9 ερωτήσεις για αυτά είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς μια πιο σαφή εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας τους και τα αποτελέσματα που εξασφαλίζουν.

Τι είναι τα skinboosters;

Ο ελληνικός όρος για τα skinboosters είναι διεγέρτες ιστού. Πρόκειται για συνήθως για προιόντα υαλουρονικού οξέος που αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του προσώπου ενεργοποιώντας τα ίδια τα κύτταρα του δέρματος. Μετά την έγχυσή τους , σταδιακά διαχέονται στο δέρμα και προκαλούν “τσίτωμα”.

Ποια η διαφορά τους με τα υπόλοιπα ενέσιμα;

Αντίθετα με τα κλασικά ενέσιμα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν ρυτίδες και να αποκαταστήσουν τους όγκους του προσώπου, οι διεγέρτες των ιστών είναι υαλουρονικά ειδικής επεξεργασίας τα οποία προκαλούν μια βιολογική αντίδραση στο δέρμα, ώστε να παράγει μόνο του κολλαγόνο και ελαστίνη, βελτιώνοντας την υφή και τη σπαργή του. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το υαλουρονικό οξύ ενεργοποιεί τους ινοβλάστες (τα κύτταρα στον οργανισμό μας που παράγουν κολλαγόνο ) πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα δέρμα σφριγηλό.

Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται ως θεραπεία;

Tα skinboosters συστήνονται σε όλες τις περιπτώσεις που θέλουμε να πετύχουμε τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος σε συνδυασμό με βαθιά ενυδάτωση. Τα εφαρμόζουμε στο θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα, επειδή η θεραπεία αυτή έχει την ιδιότητα να εξασφαλίζει λάμψη. Αντιμετωπίζει επίσης τις λεπτές γραμμές στα μάγουλα και τις ήπιες γραμμές του καπνιστού. Αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για τις γραμμές του ντεκολτέ και τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών.

Τα skinboosters είναι η ιδανική θεραπεία για τις γυναίκες που διανύουν την περίοδο της προεμμηνόπαυσης ή εμμηνόπαυσης, καθώς το δέρμα τους σε αυτή τη φάση της ζωής του έχει την τάση - λόγω της μείωσης των οιστρογόνων - να χαλαρώνει σημαντικά. Επίσης σε νεότερες γυναίκες που έχουν μεγάλη έκθεση στον ήλιο ή έχουν γενετικά δέρμα ξηρό με λεπτές γραμμές .

Αρκούν από μόνα τους ως θεραπεία αντιγήρανσης;

Η εύλογη ερώτηση είναι αν μια γυναίκα μπορεί να την επιλέξει ως τη μοναδική θεραπεία αντιγήρανσης. Θα έλεγα ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική . Λαμβάνεται πάντα υπόψη η ηλικία της, η κατάσταση του προσώπου της, τα ανατομικά χαρακτηριστικά της και οι ιδιαιτερότητες του δέρματος. Σε κάποια γυναίκα μία θεραπεία με skinboosters μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα και να παραμείνει ή να συνεχίσει με αυτήν για αρκετό καιρό. Σε άλλη μπορεί να συνδυαστεί με κάποια ή κάποιες από τις υπόλοιπες μη επεμβατικές θεραπείες, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου της και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Με ποιες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί;

Μπορεί να συνδυαστεί με ενέσεις αλαντικής τοξίνης, τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρινικού οξέος, το fractional laser, τα νήματα PDO, τις ραδιοσυχνότητες RF, εξασφαλίζοντας ένα πραγματικά θεαματικό αποτέλεσμα. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ο συνδυασμός των θεραπειών είναι ιδανικός . Αρκεί να χρησιμοποιούνται και να συνδυάζονται προσεκτικά, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ανανέωση του προσώπου μέσα από ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.
Ο συνδυασμός αυτών των θεραπειών είναι γνωστό ότι καθυστερεί σημαντικά τα σημάδια του χρόνου και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνει τη γυναίκα να δείχνει ακόμα και μια δεκαετία νεότερη.

Πώς εφαρμόζεται η συγκεκριμένη θεραπεία;

Με πολύ λεπτή βελόνα γίνεται έγχυση του υλικού βαθιά στο δέρμα σε αυτό που στη δερματολογία αποκαλούμε χόριο. Σταδιακά τις επόμενες ημέρες παρατηρείται βελτίωση της υφής , της σπαργής και της λάμψης του δέρματος.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθούν μικρές μελανιές που υποχωρούν πολύ γρήγορα, ενώ το ενδεχόμενο αλλεργίας είναι σχεδόν απίθανο.

Πόσες επαναλήψεις της θεραπείας απαιτούνται;

Συνήθως συνιστούμε δύο με τρείς συνεδρίες σε συχνότητα μία φορά το μήνα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την βαρύτητα και το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και κυμαίνεται από έξι έως δώδεκα μήνες. Ακόμα και μετά από αυτό το διάστημα η ποιότητα του δέρματος δεν επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της. Είναι σαφώς βελτιωμένη . Συνήθως συνιστούμε μια συνεδρία συντήρησης, ανάλογα με την περίπτωση, κάθε έξι με δώδεκα μήνες. .

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.