Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

Το καλοκαίρι είναι υπέροχο. Ξεκουραζόμαστε, κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα.

Όμως το καλοκαίρι ελλοχεύουν και μικροατυχήματα όπως το πάτημα αχινού ή το τσίμπημα τσούχτρας.

Τα βασικά που πρέπει να κάνουμε αν δεν έχουμε αμμωνία ή κάποιο άλλο φάρμακο:

• Κρατάμε την ψυχραιμία μας και δεν πανικοβαλλόμαστε. Βγαίνουμε από την θάλασσα.
• Απομακρύνουμε αργά και προσεκτικά τα υπολείμματα στο δέρμα μας. Προσοχή: ΟΧΙ με γυμνά χέρια.
• Ρίχνουμε θαλασσινό νερό και πολύ απαλά τρίβουμε την περιοχή με λίγη άμμο. Προσοχή: Δεν ρίχνουμε σε καμία περίπτωση γλυκό νερό.
• Βάζουμε στην περιοχή κάτι παγωμένο, είτε πάγο ή κάποιο παγωμένο μπουκάλι. Ανακουφίζει από το πρήξιμο, την κοκκινίλα και το πόνο.
• Για το τσούξιμο και τη φαγούρα βάλτε ξύδι στην περιοχή. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποια κορτιζονούχο κρέμα για τέτοιες περιπτώσεις.
• Αν το τσίμπημα είναι σε μεγάλη περιοχή, προμηθευτείτε από κάποιο φαρμακείο αντισταμινικά χάπια.
• Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην περίπτωση που είστε αλλεργικοί στο τσίμπημα της τσούχτρας. Τότε πρέπει άμεσα να πάτε στο κοντινότερο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.

Αν δεν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί, αλλά παρόλα αυτά έχετε έντονα συμπτώματα, όπως ναυτία, ή δυσκολία στην αναπνοή, ή ζαλίζεστε και πέφτει η πίεση σας, ή σας έπιασε ταχυκαρδία, ή θέλετε να κάνετε εμετό, τότε ΑΜΕΣΩΣ να σπεύσετε στον γιατρό.

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.