Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

 

Η επιστήμη πίσω από την γήρανση του δέρματος του λαιμού και του decolte .

Το δέρμα στο λαιμό και στο decolte   είναι  πολύ λεπτότερο και πιο εύθραυστο από το δέρμα στο  υπόλοιπο σώμα. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαιτερότητας είναι οι βλάβες που προκαλούνται  από τον ήλιο, να επηρεάζουν δυσανάλογα  αυτή την  περιοχή, προκαλώντας  καφέ κηλίδες, διάχυτη ερυθρότητα, σπασμένα αιμοφόρα αγγεία, ρυτίδες και χαλάρωση γρηγορότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το δέρμα του προσώπου. Επίσης, στο λαιμό και στο decolte υπάρχει μικρότερη ποσότητα λίπους σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος (το  λίπος φυσιολογικά  λειτουργεί ως μαξιλάρι και  δημιουργεί όγκο) και η απώλεια του με την πάροδο των ετών κάνει ακόμη εντονότερα τα σημάδια της γήρανσης.

Επιπλέον, την τελευταία δεκαετία, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε την επίδραση  του τρόπου ζωής μας, με την χρήση των smartphones, στο δέρμα του λαιμού, τον  "techneck": αυτές τις βαθιές, οριζόντιες γραμμές που εμφανίζονται στο λαιμό.

Τι προτείνουμε;

 

Για πολλούς νεότερους ασθενείς, η αναζωογόνηση του λαιμού και του decolte  μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία και να περιορίζεται  στην αποτρίχωση  με laser   στο στήθος (άνδρες) ή στο πηγούνι (γυναίκες) .

Για τους υπόλοιπους  ασθενείς,   επικεντρωνόμαστε στους εξής μηχανισμούς δράσης : στην ενίσχυση  και σύσφιξη  των  υποκείμενων ιστών, στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου  και τέλος  στη βελτίωση της λάμψης και της υφής  της επιδερμίδας.

Το πρώτο βήμα επιτυγχάνεται  με την ενίσχυση  της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό, που αποτρέπει  την  χαλάρωση. Ο στόχος αυτός πραγματοποιείται με την χρήση ειδικών  συσκευών υπερήχων και ραδιοσυχνοτήτων που κινητοποιούν τους ινοβλάστες   να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Επίσης χρησιμοποιούμε τις ίδιες μεθόδους για να βελτιώσουμε τις οριζόντιες γραμμές στο λαιμό και τις πτυχές στο ντεκολτέ.

Επιπλέον   χρησιμοποιούμε ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος για να αποκαταστήσουμε τον χαμένο όγκο ή βοτουλινική τοξίνη για να χαλαρώσουμε τη δράση των μυών στις περιοχές αυτές, για βελτίωση του περιγράμματος και των οριζόντιων γραμμών .

Στους υπέρβαρους ασθενείς, όπου υπάρχει συσσώρευση έξτρα  ποσότητας λίπους κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγωνο) μπορεί να γίνει έγχυση λιποδιαλυτικών ουσιών για την καταστροφή του λίπους τοπικά σε συνδιασμό με RF (ραδιοσυχνότητες).

Για την αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων, των σπασμένων αγγείων (ευρυαγγειών) και της διάχυτης ερυθρότητας  χρησιμοποιούμε ειδικά συστήματα  Lasers και IPL .

Τέλος συνιστούμε την χρήση εξειδικευμένων  καλλυντικών προιόντων  και αντιηλιακού.

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.