Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματός μας. Η παραγωγή του είναι συνεχής, καθώς ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς του δέρματος, αυξάνοντας έτσι την ενυδάτωσή του και ενισχύοντας την αναπλαστική του ικανότητα. Καθώς μεγαλώνουμε όμως, η φυσική διαδικασία παραγωγής του μειώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων, την απώλεια όγκου σε διάφορα σημεία του προσώπου και γενικά τη χαλάρωση όλου του δέρματος.

Αυτή τη διαδικασία φθοράς του χρόνου μπορούν να την καθυστερήσουν ως έναν βαθμό οι ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ που πλέον παρασκευάζεται στο εργαστήριο. Βοηθούν το δέρμα μας να συγκρατήσει το νερό, χαρίζοντάς του όγκο και ελαστικότητα και εξασφαλίζουν βαθιά ενυδάτωση. Ποια είναι, όμως, τα πιο συνηθισμένα σημεία που χρησιμοποιούμε τις θεραπείες με υαλουρονικό οξύ;

Άδεια μάγουλα. Έντονα ζυγωματικά 

Καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε το φυσιολογικό λίπος που υπάρχει στο πρόσωπό μας, τα μάγουλά μας «αδειάζουν» και το πρόσωπό μας «βαραίνει», αποκτώντας μεγαλύτερο όγκο προς τα κάτω στη γνάθο. Την ανάγκη της αποκατάστασης του όγκου στα μάγουλα έρχεται να καλύψει η εφαρμογή των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος. Με ανάλογη τεχνική, χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ, μπορούμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας βελτιώνοντας τις γωνίες του προσώπου. 

Οβάλ προσώπου 

Συνήθως μετά τα 40 αρχίζουν να μας απασχολούν θέματα που έχουν να κάνουν με το σχήμα του οβάλ του προσώπου. Αρχίζουν να γίνονται εμφανή τα πρώτα σημάδια της χαλάρωσης (doggy ears), τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν στην περιοχή αυτή μεταξύ άλλων και με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. 

 Χείλη ( για όγκο και περίγραμμα )

Είτε επειδή τα χείλη μας έχουν χάσει τον όγκο  ή το σχήμα τους με το πέρασμα των χρόνων, είτε επειδή απλά θέλουμε να «τονίσουμε» τα χείλη μας ώστε να φαίνονται πιο ζουμερά και ενυδατωμένα, χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Ομοίως μπορούμε να βελτιώσουμε τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη, γνωστές και σαν γραμμές του «καπνιστή». 

Γραμμές γύρω από τη μύτη και γραμμές πικρίας

Συχνά, ακόμα και σε νεαρές ηλικίες λόγω ανατομικής κατασκευής, μπορεί να ενοχλούν αισθητικά οι γραμμές γύρω από τη μύτη (ρινοπαρειακές αύλακες), καθώς κι αυτές που κατεβαίνουν από τις γωνίες του στόματος προς τα κάτω στο πηγούνι  (γραμμές μαριονέτας). Αξίζει μάλιστα να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες γραμμές, αν δεν αντιμετωπιστούν, βαθαίνουν όλο και περισσότερο, αλλοιώνοντας την εμφάνιση του προσώπου. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος αποτελούν ιδανική λύση για αυτά τα σημεία. 

Άδειο πηγούνι

 Καθώς μεγαλώνουμε, το πηγούνι μας έχει την τάση να «μπαίνει προς τα μέσα». Όταν αποκαταστήσουμε τον «χαμένο» όγκο του, αμέσως φαινόμαστε πιο φρέσκοι. Με ειδικές τεχνικές μπορούμε να «γεμίσουμε», να «μακρύνουμε», να «γυρίσουμε» προς τα μέσα ή να τετραγωνίσουμε (στην περίπτωση των ανδρών) το πηγούνι, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της εμφάνισής μας, προσδίδοντας πιο νεανική όψη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος, που εφαρμόζονται με ειδικές τεχνικές.

Μαύροι κύκλοι 

Οι μαύροι κύκλοι (μαύρες εμβαθύνσεις) κάτω από τα μάτια προσδίδουν κούραση στο πρόσωπο και προσθέτουν χρόνια. Με τη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος γίνεται αποκατάσταση των γραμμών που βρίσκονται στο όριο του κάτω βλεφάρου και της παρειάς. Η θεραπεία αυτή είναι πολύ δημοφιλής στα άτομα ηλικίας 35-45 ετών. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και άμεσα ορατό και καθυστερεί την ανάγκη για βλεφαροπλαστική.

Πόσο συχνά;

Οι θεραπείες με τα εμφυτεύματα του υαλουρονικού οξέος, όπως και με τις περισσότερες ενέσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούμε στην αισθητική δερματολογία,  δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα και θα πρέπει να επαναλαμβάνονται. Η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας είναι περίπου 6 ως 18 μήνες, και εξαρτάται από την πυκνότητα του υλικού που χρησιμοποιείται, τη θέση του προσώπου στην οποία εφαρμόζεται, την ηλικία του ατόμου και διάφορους άλλους βιολογικούς μηχανισμούς.

Οι ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ  είναι ασφαλείς, όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο και σωστά από απόλυτα εξειδικευμένους γιατρούς. Η υπερβολή στη χρήση ή η χρήση από μη εξειδικευμένους γιατρούς μπορεί να έχει παραμορφωτικό αισθητικό αποτέλεσμα. Στόχος του δερματολόγου που εφαρμόζει αυτές τις τεχνικές είναι να βελτιώσει τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προηγείται συμβουλευτική συνάντηση του γιατρού με τον ασθενή,  που περιλαμβάνει το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό του ατόμου και την καλή κατανόηση  σχετικά με το αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί πριν την εφαρμογή της θεραπείας.  

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.