Βασ. Παύλου 65, 166 73,  Βούλα  210 89.93.800  ssymeonidou@skinclinic4you.gr

man

Είναι η κατάσταση κατά την οποία οι τρίχες της κεφαλής ή οποιουδήποτε άλλου μέρους του σώματος αποπίπτουν, ενώ το υποκείμενο δέρμα είναι εντελώς φυσιολογικό.

Πως εμφανίζεται η γυροειδής αλωπεκία;

Συνήθως εμφανίζεται σαν «μπαλώματα», δηλαδή στρογγυλές ή ωοειδής πλάκες χωρίς τρίχες διαμέτρου μερικών εκατοστών. Το δέρμα είναι λείο, μαλακό και τελείως αποψιλωμένο. Είναι δυνατόν αυτές οι πλάκες να ενωθούν και να καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες του δέρματος. Όταν αυτό αφορά την περιοχή της κεφαλής πίσω και περιφερειακά ονομάζεται οφίαση, όταν αφορά ολόκληρη την κεφαλή, ονομάζεται ολική γυροειδής αλωπεκία και όταν αφορά ολόκληρο το σώμα καθολική γυροειδής αλωπεκία. Περίπου το 50% των περιπτώσεων ξεκινά στην παιδική ηλικία.

Ποιά η αιτία της γυροειδούς αλωπεκίας;

Η γυροειδής είναι ένα αυτοάνοσο κληρονομούμενο νόσημα. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δημιουργεί αντισώματα που επιτείθενται στους θύλακες των τριχών.

Τα άτομα που εμφανίζουν γυροειδή αλωπεκία προέρχονται από οικογένειες που κάποιο μέλος επίσης πάσχει από γυροειδή αλωπεκία ή κάποιο άλλο αυτοάνοσο νόσημα. Επίσης εμφανίζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό νοσήματα του θυρεοειδούς αδένα, λεύκη και ατοπική δερματίτιδα.

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία να ελέγχονται για άλλα αυτοάνοσα νοσήματα καθώς και για νοσήματα του θυρεοειδούς αδένα.

Είναι νόσημα που μπορεί να υποτροπιάζει. Η εμφάνιση ή υποτροπή του συμβαίνει συνήθως ύστερα από τη δράση κάποιου εκλυτικού παράγοντα όπως: μετά από μια ίωση, τραυματισμό, ορμονικές αλλαγές, έντονο στρες.

Ποιά η θεραπεία της γυροειδούς αλωπεκίας;

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν, όπως:

Τοπικές θεραπείες
• Ισχυρά ή πολύ ισχυρά τοπικά στεροειδή σε μορφή κρέμας ή λοσιόν.
• Διάλυμα ή αφρός μινοξιδίλης.
• Αλοιφή ανθραλίνης.
• Ενδοβλαβικές εγχύσεις κορτικοστεροειδών.

Συστηματικά κορτικοστεροειδή
Τα από του στόματος ή ενδοφλέβια στεροειδή σε υψηλή δόση μπορούν να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αποφεύγεται η μακροχρόνια χρήση τους λόγω των σημαντικών παρενεργειών που προκαλούν.

Ανοσοθεραπεία
Χρησιμοποιούμε ουσίες ευαισθητοποίησης, όπως η diphencyprone, οι οποίες προκαλούν μια δερματίτιδα εξ’ επαφής (έντονο ερεθισμό του δέρματος) στην υπό θεραπεία περιοχή και κινητοποιούν την επανέκφυση των τριχών.

Είναι γεγονός ότι μετά το πέρας οποιασδήποτε θεραπείας υπάρχει ο κίνδυνος απόπτωσης των καινούριων τριχών.
Συχνά οι ασθενείς με σοβαρή και επιμένουσα γυροειδή αλωπεκία εμφανίζουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

 

end faq

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μια προσωπική συνάντηση με τη γιατρό

 

 

Μαρτυρίες ασθενών

 

…και διαβάστε πρώτοι όλα τα άρθρα και τις εξελίξεις από το παγκόσμιο περιβάλλον της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής


Εμείς

Η κλινική μας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η φιλοσοφία μας είναι η εφαρμογή των πιο σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, οι οποίες εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο φύλο, την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.

 

Βρείτε μας στα Social Media

 

Επικοινωνία με το ιατρείο μας

ssymeonidou@skinclinic4you.gr

210 89.93.800

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τρίτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Τετάρτη 9:30 -13:30
17:30 -21:00
Πέμπτη 9:30 - 16:00
Παρασκευή 9:30 -13:30
17:30 -21:00

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την άρτια λειτουργία της και για μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό θα αποτελέσει την συναίνεση σας στη χρήση των cookies.